Brăila: S-a lansat proiectul Datourway prin care se doreşte sprijinirea turismului dunărean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorităţile locale şi cele centrale au fost prezente la lansarea acestui proiect, foto Ciprian Dragomir
Autorităţile locale şi cele centrale au fost prezente la lansarea acestui proiect, foto Ciprian Dragomir

În această dimineaţă a fost lansat la Prefectura Brăila proiectul naţional Datourway - Strategie transnaţională de dezvoltare teritorială durabilă a zonei riverane Dunării cu accent pe turism. Seminarul se va continua şi mâine, participanţii fiind invitaţi la un study tour.

Prin acest proiect se doreşte sprijinirea dezvoltării turismului de-a lungul Dunării.

Proiectul este finanţat prin Programul de Cooperare Transnaţională Sud Est Europa şi are 16 parteneri din şapte ţări. Implementarea se va realiza în perioada 2009 - 2012.

Lansarea de la Brăila a fost un bun prilej pentru desfăşurarea unui seminar care se va continua şi mâine. La acesta participă atât autorităţile publice locale cât şi reprezentanţii mediului academic şi de afaceri din zonele vizate de proiect.

Seminarul organizat în colaborare de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Consiliul Judeţean (CJ) Brăila şi-a propus informarea cu privire la obiectivele şi rezultatele prevăzute, prezentarea priorităţilor de dezvoltare din regiunea Dunării, dar şi identificarea posibilităţilor de colaborare pentru ca acest proiect să susţină nevoile locale.

În această după amiază au avut loc şi câteva prezentări ale proiectelor derulate de către CJ Brăila, municipalitate, conducerea Parcului Natural Balta Mică a Brăilei, dar şi prezentări susţinute de reprezentanţii CJ Tulcea, CJ Giurgiu şi CJ Mehedinţi. Mâine participanţii vor participa la un study tour.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite