Brăila: Restaurantele îşi prezintă ofertele de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Restaurantele brăilene sunt pregătite să-şi întâmpine clienţii
Restaurantele brăilene sunt pregătite să-şi întâmpine clienţii

Fie că au un program stabilit, fie că nu, localurile brăilene sunt pregătite pentru sărbătoarea Crăciunului. Nu vă înduraţi să daţi banii pe o excursie la munte? Vă puteţi distra foarte bine şi dacă rămâneţi în Brăila. Restaurantele sunt gata să-şi întâmpine clienţii cu mâncare şi muzică bună.

Chiar dacă bugetul e ceva mai auster şi nu vă permite să plecaţi undeva la munte pentru a sărbători Crăciunul, nu trebuie să vă faceţi griji. Puteţi avea parte de un Crăciun minunat chiar şi în Brăila. Restaurantele s-au pregătit din timp pentru a-şi întâmpina clienţii. Se merge pe meniuri tradiţionale, bucate cu specific românesc şi muzică lăutărească sau populară.


Preţul unui meniu variază între 30 lei şi 75 lei de persoană, în funcţie de restaurant şi de componenţa meniului.
Brăilenii pot alege localuri cu un program prestabilit de Crăciun sau se pot îndrepta către un restaurant cu meniu la alegere. Indiferent de opţiune, rezervarea unei mese este obligatorie.


Program special


Restaurantul „Continental" de pe Calea Călăraşilor îşi aşteaptă clienţii să petreacă sărbătoarea Crăciunului alături de formaţia sa, „Orfeu". „Meniul pregătit aici costă 60 de lei de persoană şi include o gustare diversificată, friptură: ceafă de porc sau piept de pui (la alegerea clientului) la grătar, cârnăciori, cartofi şi salată asortată", ne-a spus Ioan Tănăsoiu, şeful restaurantului. La desert se serveşte salată de fructe, iar băutura este la alegerea clientului.


Şi restaurantul „Mioriţa" a pregătit un meniu special de Crăciun. Acesta cuprinde gustări reci, bucate tradiţionale de Crăciun: sarmale cu varză, cârnaţi de casă, caltaboşi de casă, friptură (cotlet de porc cu garnitură de cartofi gratinaţi şi la tavă) şi salată de sezon.


„La desert avem ştrudel cu mere, iar ca băuturi avem palincă de Zalău, gin tonic, lichior Angeli, coniac, apă, suc şi vin", ne-a spus Maria Munteanu, contabil restaurant. Meniul costă 75 de lei de persoană, iar muzica este asigurată de formaţia Royal.


„Suntem pregătiţi să ne primim clienţii. Nu avem un meniu dinainte stabilit, acesta se stabileşte de comun acord cu fiecare client. Avem muzică şi decoruri speciale de Crăciun", ne-a declarat Mugurel Duţu, proprietarul pensiunii „Residenza Dutzu". Aici costul unui meniu variază între 30 şi 60 de lei, în funcţie de preferinţele clienţilor.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite