Brăila: Reabilitarea Bulevardului Dorobanţilor a început în forţă! Muncitorii au îndepărtat piatra cubică şi liniile de tramvai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reabilitarea Bulevardului Dorobanţilor a început oficial luni, însă se lucrează efectiv doar de miercuri. Primul tronson pe care se lucrează este cel cuprins între strada Calea Galaţi şi strada Apollo. Angajaţii firmei Tancrad din Galaţi, cea care a câştigat licitaţia au scos deja piatra cubică şi liniile de tramvai de pe tronsonul în cauză.

Circulaţia tramvaielor a fost oprită, iar maşinile circulă acum pe o singură bandă. Tot acum, în prima etapă a lucrărilor urmează să fie consolidat canalul colector Ghermani. Primarul Aurel Simionescu este încrezător că firmele care se ocupă de efectuarea reabilitării vor respecta termenii din contract şi vor termina reabilitarea bulevardului la timp.


„Lucrările au început după cum a fost stabilit şi sperăm că graficul va fi respectat. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, dar în final vom avea un bulevard modern", a declarat edilul şef.


Reabilitarea implică refacerea căii de rulare a tramvaiului, conservarea şi cămăşuirea canalului colector Ghermani în vederea pregătirii acestuia ca şi canal de rezervă pentru canalul colector, refacerea reţelei de alimentare cu apă până la limita proprietăţii, refacerea trotuarelor, realizarea unor locuri de parcare şi refacerea căii de rulare.

Liniile de tramvai vor fi montate pe suporţi de beton cu amortizare pe cauciuc pentru protejarea locuinţelor din zonă împotriva vibraţiilor. Proiectul de modernizare a Bulevardului Dorobanţilor se ridică la o valoare de 30 milioane de euro, bani veniţi de la Uniunea Europeană. În cazul în care lucrările nu vor fi terminate la timp, adică în maximum 24 de luni, Municipalitatea riscă să fie bună de plată.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite