Brăila: Război surd între iubitorii de câini şi hingheri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maidanezii sunt un subiect fierbinte la Brăila, foto Ciprian Dragomir
Maidanezii sunt un subiect fierbinte la Brăila, foto Ciprian Dragomir

Conflictul dintre iubitorii de animale şi angajaţii Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor şi a Mediului „Horez", firma cu care municipalitatea are contract pentru a strânge de pe străzi câinii fără stăpân este departe de a se fi încheiat.

Ori de câte ori hingherii apăreau într-o zonă iubitorii de animale făceau scandal şi nu de puţine ori s-au încins adevărate lupte, potolite în cele din urmă de către poliţişti. Toate aceste discuţii aprinse şi numeroasele procese intentate de către iubitorii animalelor fără stăpân municipalităţii au făcut ca Serviciul de Ecarisaj să-şi restrângă activitatea şi să acţioneze doar la solicitări.

Primarul Aurel Simionescu a declarat că a solicitat în scris serviciului administrat de Vasile Horez să intervină şi să captureze câinii de pe domeniul public doar la solicitarea Asociaţiilor de Proprietari.

„Problema câinilor fără stăpân o au toate administraţiile din ţară", a precizat primarul.

Îi iubesc, dar îi lasă pe stradă

Reamintim că primarul le-a pus la dispoziţie iubitorilor interesaţi posibilitatea de a se reuni într-o asociaţie pentru ca împreună cu administraţia locală să se treacă la sterilizarea şi crotalierea maidanezilor. Răspunsul iubitorilor de animale întârzie însă să apară. Practic, asociaţiile continuă să îi lase

Maidanezii sunt un subiect fierbinte la Brăila, foto Ciprian Dragomir

pe străzi.

În plus, aceştia au posibilitatea de a participa în toamnă, la licitaţie organizată pentru atribuirea serviciului de ecarisaj, dar numai dacă se constituţie în asociaţie pentru protecţia animalelor.

De menţionat este faptul că în Brăila nu există niciun ONG sau asociaţie pentru protecţia animalelor cu sediu care să îngrijească maidanezii. Pentru a putea participa la licitaţie din toamnă, Vasile Horez, deţinătorul singurului padoc pentru animalele fără stăpân a investit în biobaza din satul Lacu Sărat aproximativ 135.000 de lei, mărind astfel şi capacitatea acestuia la maxim 1.500 de capete. Cu toate acestea numărul maidanezilor deţinuţi la padoc este în scădere, la sfârşitul lui ianuarie acolo fiind cazate aproximativ 320 de suflete.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite