Brăila: Proiectil găsit la vedere pe câmp

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi localnici din comuna Vădeni au anunţat că nu departe de vatra satului pe câmp se găseşte un proiectil. Echipa de pirotehnişti a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dunărea" al judeţului s-a deplasat la locul indicat de unde au ridicat un proiectil calibrul 76,5 mm, folosit de tunurile antitanc sovietice în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Deşi corodat de trecerea timpului, proiectilul are încă încărcătura de luptă activă şi în anumite condiţii ar fi putut exploda. Obiectul a fost ridicat de pirotehnişti şi depus aseară la depozitul sprecializat al ISU. El urmează afi neutralizat prin explozie în poligonul de la Muchea.

Specialiştii spun că este în continuare probabilă ieşirea la suprafaţă a unor proiectile neexplodate, mai ales în locurile unde s-au purtat lupte după 23 august 1944.

"Actualele utilaje agricole fac arături mult mai profunde. Aceasta duce la scoaterea la lumină a unor proiectile trase dar care din motive tehnice nu au explodat atunci", ne-a explicat cauza care duce la apariţia muniţiei pe câmp, mr. Ştefan Stoian , purtător de cuvânt al ISU

Populaţia este sfătuită să nu atingă astfel de obiecte şi să anunţe imediat cazul fie la telefonul unic 112 fie direct la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dunărea" al judeţului la telefon 0239/611.212

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite