TOP: Primele de Paşti la Brăila, de la zero la 640 de lei! Bugetarii primesc, pentru al doilea an consecutiv, doar felicitări!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă bugetarii brăileni nu primesc nici în acest an nimic, angajaţii de la „Laminorul" iau câte 640 de lei. Salariaţii din mediul privat sunt un pic mai norocoşi, în acest an, decât aceia de la stat. Există însă şi firme care nu-şi permit „luxul" de a-şi motiva angajaţii cu prime.

Cei mai norocoşi anul acesta se pare că sunt salariaţii de la SC Laminorul SA.

Chiar dacă se află în conflict cu conducerea societăţii privind condiţiile de muncă, cei 675 de angajaţi au parte de ceva generozitate privind primele de Paşti.

Fiecare dintre ei va primi câte 640 de lei în această lună.

Societatea face un efort pentru acordarea acestor bani.

„Având în vedere situaţia economică actuală este greu, dar pentru păstrarea unor relaţii de pace socială, vom acorda anul acesta o primă de 640 de lei pentru fiecare salariat. Este o sumă mai mare decât cea de anul trecut", ne-a declarat Mirela Bamiopol, director Resurse Umane din cadrul SC Laminorul SA.

Prime mari şi la Şantierul Naval

Pe locul al doilea se situează angajaţii de la Şantierul Naval Brăila.

image

Aici valoarea primelor nu a fost deocamdată calculată, însă este vorba de nişte sume destul de consistente având în vedere că vorbim despre 30% din salariul mediu de bază pe societate.

Aici lucrează puţin peste 1.800 de angajaţi care se vor bucura de câte o primă de câteva sute de lei zilele acestea.
„Conform contractului colectiv de muncă prima de Paşti va avea valoarea a 30% din salariul mediu de bază pe societate. Deocamdată nu am calculat şi nu ştim despre câţi bani este vorba, însă este o sumă mai mare decât anul trecut deoarece şi salariile au crescut puţin", ne-a precizat Alina Puia, director Resurse Umane din cadrul Şantierului Naval Brăila.

Cei mai ghinionişti

Nu la fel de norocoşi sunt angajaţii Promex. Aici, după cum ne-a explicat directorul general al societăţii, situaţia economică actuală nu permite acordarea de prime de sărbători. În aceeaşi situaţie se află şi bugetarii, care prin lege nu mai au voie să ia suplimente financiare.

Al doilea an consecutiv fără primă

Pentru angajaţii Primăriei, ai CJ dar şi cadrele didactice, primele de Paşti sunt acum doar o amintire frumoasă.

Pentru salariaţii CJ dar şi pentru cei din Învăţământ, acesta este al doilea an consecutiv când nu primesc niciun fel de primă de sărbători.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CJ, angajaţii nu au dreptul la sume suplimentare.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite