Brăila: Poliţistul sinucigaş de la Ulmu a fost salvat de telefonul mobil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Glonţul a fost deviat prin abdomen spre intestine şi s-a blocat în zona posterioară, fără a atinge organele vitale. Agentul Gabriel Surdeanu, de 38 de ani, ajutorul şefului de Post din comuna brăileană Ulmu, a scăpat de la moarte după ce glonţul pe care şi l-a tras în piept a trecut prin celular.

Poliţistul care s-a împuşcat, luni seara, rămâne deocamdată cu glonţul în corp. Gabriel Surdeanu, agent la Ulmu, este internat la Reanimare, la Spitalul Judeţean Brăila şi se află în afara oricărui pericol.

Pe fondul unor probleme sentimentale, fiind în divorţ cu nevasta şi după o ceartă cu soţul iubitei sale, bărbatul s-a împuşcat cu arma din dotare, un pistol Carpaţi de calibru 7,65 mm.

Glonţul îndreptat spre piept a fost deviat de telefonul mobil pe care-l avea în buzunar. Mobilul este găurit şi a fost recuperat de lângă maşina Dacia Papuc în care a fost găsit.

Pistol "Carpaţi 74"

Bărbatul a fost operat luni noaptea şi i s-a făcut şi un tomograf abdominal. Medicii au identificat glonţul în corpul bărbatului, dar nu vor face o a doua intervenţie pentru scoaterea lui pentru că impactul cu celularul l-a dus într-un loc în care nu face nimic rău: într-o fesă.

Un poliţist din judeţul Brăila s-a împuşcat în piept, dar a fost salvat!

„Glonţul mai poate aştepta. Deocamdată ne interesează evoluţia după prima operaţie. Pacientul poate sta cu glonţul în corp ani buni", ne-a declarat dr. Dragoş Voicu. Potrivit acestuia, după prima intervenţie, poliţistul a rămas fără 50 de cm de intestin subţire.

„Glonţul a parcurs peretele abdominal anterior şi cavitatea abdominală de sus în jos, din faţă spre spate. A făcut cinci găuri în intestinul subţire, apoi a părăsit cavitatea abdominală, în jos pe lângă sacru, şi a rămas în fese, fără a afecta organele vitale", a precizat medicul chirurg Dragoş Voicu. Poliţia anchetează acum cum a fost posibil ca poliţistul să poarte arma „Carpaţi 74" în afara serviciului. De altfel, legea spune că şefii şi ajutorii şefilor de Post au voie să ia armele acasă, după program.

Tentativă de suicid

Cercetările au fost preluate de un procuror criminalist şi, "din primele verificări se pare că bărbatul a încercat să se sinucidă şi a recurs la acest gest pe fondul unor probleme conjugale, fiind divorţat recent. Acesta se afla în afara orelor de program", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, inspector Jenel Şogor.

Echipa de anchetatori a căutat câteva zeci de minute cartuşul glonţului tras.

UPDATE: Poliţistul care s-a împuşcat rămâne la Reanimare/ Medicii brăileni spun că starea lui este foarte bună

"Comanda Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila a dispus ca Biroul de Control Intern să efectueze cercetări cu privire la deţinerea armamentului din dotare în afara orelor de program", a precizat inspector Jenel Şogor.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite