Brăila: Piaţa de animale mici, raiul producătorilor particulari/ Vezi aici ofertele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acum sunt la mare căutare puii de o zi, porumbeii de consum şi iepurii de casă. În fiecare duminică, sectorul din strada Vasile Cârlova, în spatele Pieţei Mari, este închis traficului auto pentru a permite crescătorilor de animale mici să vină cu produsele proprii la vânzare.

În această perioadă, au apărut puii de o zi, care au preţuri cuprinse între 1 şi 3 lei, în funcţie de specia şi cantitatea cumpărată. Puii din rase grele de carne, cum ar fi Brahma, pot ajunge să cântărească, la maturitate, câte 5-8 kg.

Puii de raţă şi de găscă au preţuri cuprinse între 3 şi 10 lei, iar iepurii de casă se vând cu 20-50 lei, în funcţie de rasă şi mărime.

Mulţi dintre cei care cumpără acum iepuri, o fac cu gândul la o friptură în ziua de Paşti, în locul tradiţionalului miel.

Cel mai bine se vând porumbeii de consum, care pot fi achiziţionaţi câte cinci la 10 lei.

"Porumbeii de gătit se dau bine dimineaţa, când piaţa este plină. Mai târziu, preţul creşte de la 5 la 10 lei", ne-a declarat Gabi Marinescu, un nelipsit al pieţei de animale mici, pensionar, care, în timpul liber, construieşte colivii ecologice pentru păsărele de apartament.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite