Brăila: Pedofil condamnat la opt ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul şi-a schimbat declaraţiile în faţa instanţei
Bărbatul şi-a schimbat declaraţiile în faţa instanţei

Constantin Sîrbu, individ pedepsit, deja, pentru tâlhărie şi tentativă de viol, a vrut să batjocorească o fetiţă de 12 ani. Pe 1 iulie 2009, Constantin Sîrbu, de 49 de ani, a atacat-o pe minoră în clădirea Haltei Zagna Vădeni, unde locuieşte împreună cu familia. Victima a fost salvată de o vecină

Condamnat în trecut la cinci ani de închisoare pentru tâlhărie şi la doi ani şi jumătate pentru tentativă de viol, Constantin Sîrbu a recidivat.

„Tribunalul Brăila l-a condamnat pe inculpat la o pedeapsă de opt ani de închisoare şi trei ani pedeapsă complementară, constând din interzicerea unor drepturi, pentru tentativă de viol asupra unui minor şi violare de domiciliu", ne-a precizat purtătorul de cuvânt al instanţei superioare, judecător Lenuţa Mocanu.

Copila îi dăduse agresorului o bucată de pâine

S-a întâmplat în ziua de 1 iulie 2009, după ora 17.00. Constantin Sîrbu, individ cu antecedente penale, a fost dat jos din tren în Halta Zagna Vădeni, pentru că nu avea bilet.

Aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, recidivstul a pus ochii pe copila de 12 ani, care locuia împreună cu părinţii şi alţi doi frăţiori mai mici chiar în clădirea haltei.

Minora culegea fructe dintr-un copac. Pedofilul a recurs la o şiretlic: i-a cerut fetei o bucată de pâine, după care a escaladat gardul locuinţei.

Din nefericire, în acel moment, părinţii minorei nu erau acasă, iar frăţiorii se jucau într-una din încăperi.

Cât ai clipi din ochi, Sîrbu s-a năpustit asupra copilei, gata s-o batjocorească.

A ezitat, pentru că victima ţipa cât o ţineau rărunchii. Agresorul a înşfăcat-o din nou, dar, de data aceasta, ţipetele fetei au fost auzite de către o vecină, care i-a sărit în ajutor.

La scurt timp, violatorul de copii a fost prins şi imobilizat de către fiul vecinei, ulterior el fiind arestat preventiv, sub două capete de acuzare.

La începutul anchetei penale, Constantin Sîrbu a recunoscut că a dat buzna în curtea victimei şi că a vrut să o necinstească, după care a negat că ar fi comis vreo ilegalitate.

Daune morale de 15.000 de lei

Afară de cei opt ani de închisoare, agresorul sexual mai trebuie să plătească şi daune victimei.

„Instanţa îl obligă pe inculpatul Sîrbu Constantin la plata sumei de 15.000 de lei daune morale şi 500 de lei despăgubiri materiale, la care se adaugă suma de 1.000 de lei, cheltuieli judiciare efectuate la urmărirea penală şi la judecata în fond a cauzei", ne-a precizat Lenuţa Mocanu, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Brăila.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite