Brăila: Paul Creţu, doctorul care agreează medicina naturistă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De 23 ani este medic şi consideră că Medicina trebuie să se axeze foarte mult pe profilaxie. A înfiinţat un magazin cu produse naturiste, multe dintre acestea fiind din Canada.

A ales Medicina pentru a-şi ajuta semenii şi s-a îndreptat către Pediatrie pentru că îndrăgeşte copiii. A făcut trei ani de stagiatură la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila unde a trecut prin mai multe secţii.

„Ca în orice meserie nu trebuie să închizi cartea niciodată, trebuie să te informezi tot timpul. Am avut de învăţat de la fiecare şef de secţie. Am învăţat ce înseamnă programul, responsabilitatea, cum să vorbesc cu fiecare pacient în parte, cum să vorbesc cu copilul", povesteste dr. Paul Creţu.

După stagiatură a intrat la rezidenţiat şi din 1991 lucrează în cabinetul de pe Gării. În 1994 a dat examen de specialitate in Pediatrie, iar în 1998 examenul de medic primar. În 2004 s-a înscris la un Master pe Medicina Muncii pe care l-a absolvit în 2006.

Îşi aminteşte şi acum prima zi de la cabinet când a trebuit să se descurce singur.

„La 1 februarie 1991 m-am prezentat pe Gării, la cabinet. Era într-o vineri după-amiază şi am avut o singură consultaţie. A fost prima oară când eram singur în faţa pacientului. Eram obişnuit ca în stagiatură unde luam contactul cu pacienţii, să ne consultăm între colegi şi apoi prezentam cazul medicului îndrumător", îşi aminteşte medicul pediatru.

O afacere înfloritoare

După ani buni de experienţă ca medic de familie şi pediatru şi-a dorit ceva mai mult. A avut iniţiativa înfiinţării unei societăţi comerciale pe lângă cabinetul medical unde pacienţii să poată beneficia de consultaţii diverse prin asocierea mai multor medici. Cum ideea sa nu a fost împărtăşită şi de alţi colegi a decis să înfiinţeze un magazin cu produse naturiste.

„Recomandarea produselor naturiste face parte din profesia mea de medic. Toţi medicii fac medicină naturistă fără a conştientiza", explică dr. Paul Creţu.

Din 2005 şi până acum afacerea a progresat şi s-a transformat. A intrat în contact cu o firmă canadiană care are produse naturiste şi împreună cu patronul firmei, tot român, a început să comercializeze şi aceste produse în magazinul său, dar şi în cel virtual asta pentru că medicul a apelat şi la un site pentru promovarea produselor.

„Eu dau consultaţiile pe medicină naturistă la cabinet, în cadrul consultaţiilor zilnice, obişnuite. Le recomand pacienţilor produse naturiste. Unii le cumpără şi vin să-mi spună că se simt mai bine. Uneori produsele naturiste pot avea rezultate mai bune decât medicamentele clasice şi trebuie asociate acestora", a punctat medicul.

Întrebări şi răspunsuri

Este mai greu să lucraţi cu copilul decât cu adultul?

„Şi Medicina Generală este grea, nu doar Pediatria. Toate specializările au capcanele lor, greutăţile lor. Îmi pare rău că nu mai colaboram atât de bine, între noi medicii, ca în anii trecuţi pentru a rezolva un caz".

Consideraţi că produsele naturiste sunt mai bune decât cele clasice?

„Eu le recomand pacienţilor mei produsele naturiste. Unii vin singuri şi îmi solicită tratament naturist în locul celui tradiţional. Le-am spus totuşi pacienţilor că aceste produse ameliorează simptomatologia şi că trebuie asociate produselor alopate".

Ce-i place

„Îmi place meseria mea foarte mult. Îmi plac copii şi îmi place foarte tare să-i fac pe copii să nu mai plângă atunci când vin la cabinetul meu şi sunt mai plângăcioşi. Îmi place să mă plimb, să stau de vorbă cu oamenii indiferent de vârstă şi de categoria socială".

Ce nu-i place

„Nu-mi place bârfa şi nu-mi place că lumea aceasta şi-ar putea pierde încrederea în breasla medicilor. Nu înţeleg de ce s-a întâmplat acest lucru pentru că medicul este cel care vindecă. Nu-mi place lipsa de comunicare. Am ajuns să fim atât de izolati, chiar în cadrul aceleiaşi specialităţi medicale. Trebuie să comunicăm pentru că altfel ne înstrăinăm unii de alţii. Totuşi, sunt un optimist".

Profil

Născut. 10 aprilie 1959, Brăila

Studii. Institutul de Medicină şi Farmacie Bucureşti, Facultatea de Pediatrie absolvită în 1987

Profesie. Medic Medicină Generală/Medicină de Familie, Medic primar Medicină Generală şi Pediatrie

Familie. Căsătorit, doi copii

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite