Brăila: Organigrama Primăriei este neacoperită, iar salariile angajaţilor sunt mai mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii Primăriei primesc salarii mai mici, foto Ciprian Dragomir
Angajaţii Primăriei primesc salarii mai mici, foto Ciprian Dragomir

Reducerile de personal care îi afectează pe bugetari nu îi vor viza şi pe funcţionarii publici din Primărie, cel puţin aşa susţine primarul Aurel Simionescu.

Acesta spune că în organigrama instituţiei pe care o conduce sunt în prezent doar 244 de salariaţi, iar din cifrele vehiculate de la centru ar trebui să fie maxim 362 de angajaţi.

„Noi ne încadrăm, nu cred că vom avea probleme. Fiecare Primărie îşi gestionează resursele umane în funcţie de necesităţi. Fiecare a recurs la soluţii pentru a reduce cheltuielile şi numărul angajaţilor. Din informaţiile pe care le deţin sunt administraţii locale care au externalizat până şi contabilitatea", a explicat edilul şef care a adăugat că ar fi bine să nu se compare administraţiile între ele pentru că situaţiile sunt diferite.

„Să nu comparăm mere cu pere. Fiecare îşi ştie priorităţile şi modul de gestionare a resursei umane. Problema nu este câţi salariaţi avem, ci modul în care se face o economie publică", a mai spus Aurel Simionescu.

Austeritate printre funcţionarii publici

Noua grilă de salarizare acceptată şi pusă în aplicare încă de anul trecut a micşorat bugetul funcţionarilor publici din Primărie. Chiar dacă primarul spune că nu s-au redus cu mult salariile recunoaşte că acestea au mai scăzut faţă de cele de la începutul anului trecut.

„Salariile sunt mai mici pe această grilă, dar nu cu mult faţă de anul trecut. Este adevărat că sunt mai mici, dar astea sunt condiţiile, nu avem ce să facem", a spus Aurel Simionescu.

Îngrijorarea sa este însă faţă de unele proiecte pentru care există posibilitatea să nu mai fie fondurile necesare.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite