VIDEO/Omagiu adus poetului Adrian Păunescu de folkiştii veniţi la Festivalul Naţional „Chira Chiralina” de la Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Folkiştii au adus un ultim omagiu poetului Adrian Păunescu
Folkiştii au adus un ultim omagiu poetului Adrian Păunescu

Sâmbătă seara la Festivalul Naţional de Muzică Folk Chira Chiralina de la Brăila, capul de afiş a fost ţinut de a Emeric Imre şi Mircea Baniciu, folkişti care au cântat în spectacolele pe care poetul Adrian Păunescu le organiza sub genericul Cenaclul Flacăra.

„În 1984 am debutat în Cenaclul Flacăra. Pe atunci însă nu uitaţi că folk-ul era la putere. Acum nu putem decât să adugem un pios omagiu celui care a ţinut nestinsă falcăra cenaclului, care, se ştie, însemna mai mult decât un spectacol, era o mişcare", a declarat interpretul.

Mircea Baniciu s-a arătat la fel de afectat de moartea poetului, chiar dacă între cei doi nu a existat o colaborare de durată.

Greii muzicii folk, „crescuţi” de Adrian Păunescu se întâlnesc la Brăila pentru Festivalul „Chira Chiralina”

Exclusiv: Prieten cu Fănuş Neagu şi Marin Sorescu, poetul Adrian Păunescu trebuie reintrodus în manualele şcolare!

Preşedintele de onoare al juriului celei de-a cincea ediţii a Festivalului Naţional de Muzică Folk Chira Chiralina este un cântăreţ lansat şi consacrat pe scena cenaclului Flacăra, cunoscutul compozitor şi interpret de muzică folk brăilean, Nicu Alifantis.

Alţi doi folkişti de marcă vor cânta în seara aceasta pe scena festivalului, Florin Săsărman şi Ioan Gyuri Pascu, ambii foşti membrii de seamă ai Cenaclului Flacăra, condus de poetul Adrian Păunescu.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite