Brăila:Nicuşor Gheorghe, omul de la care începe distracţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila:Gheorghe Nicuşor, Ţuţu cum îi spun prietenii,crede că niciun efort nu este prea mic pentru a ajuta oamenii să se distreze
Brăila:Gheorghe Nicuşor, Ţuţu cum îi spun prietenii,crede că niciun efort nu este prea mic pentru a ajuta oamenii să se distreze

Înainte de 1989 a simţit pe pielea lui ce însemna o lume fără distracţie. Electronist fiind, şi-a procurat un video recorder pe care îl închiria pentru vizionări, la schimb contra casete cu filme noi

PROFIL
Născut: 31 ianuarie 1967, Brăila
Studii: liceale, Bacalaureat, şcoală post liceală Radio Tv.
Profesie: Tehnician depanator electronice
Familie: un copil

A înţeles după revoluţie că-şi poate exploata cunoştinţele în domeniul electronicii. Aşa a luat fiinţă unul dintre primele studiouri de înregistrări din municpiu. Cum prietenii îl strigau „Ţuţu", în glumă a numit studioul aşa.

La începuturi, nemulţumit de aparatură, a folosit tot ce ştia din tainele meseriei pentru a aduce îmbunătăţirile pe care le considera necesare. A tranformat mixerele şi mesele de montaj video, în aşa fel încât să obţină ceea ce dorea.

„Aparatura performantă costa bani mulţi, iar în primii ani după revoluţue bani nu se prea făceau. Aşa că folosind tot felul de piese recuperate, un mixer de producţie sovietică, nişte magnetofoane şi casetofoane deck, procurate de prin consignaţii, am reuşit să încropesc studioul", ne-a povestit Nicuşor.

Era perioada când expresia „drepturi de autor" nu spunea nimănui nimic, iar oamenii erau avizi să primească informaţie, să afle orice despre orice.
„Au apărut prin 1993-1994 primele casete cu manele bulgăreşti. A fost un boom pe piaţă. Toată lumea se dădea în vânt după ele, în judeţ cel puţin toate distracţiile se făceau cu muzică bulgărească pe video. Mergeau recorderele non stop, zi şi noapte, iar a doua zi când ieşeam cu casetele nou înregistrate, se vindeau toate până pe la ora 11.00 maxim12.00", îşi aminteşte cel pe care toată lumea îl cunoaşte cu numele de Ţuţu.

Filmele de Oscar se vedeau în cel mult o lună

Până la începutul anilor 2000, afacerea cu închirierea casetelor video a mers chiar foarte bine. La filmele noi, la cele de Oscar, care puteau fi vizionate cam la o lună după ce li se decerna premiul, se făceau chiar programări.

„În prezent internetul a detronat sistemul de închirieri. Totuşi sunt persoane care au rămas fidele sistemului vin periodic şi închiriază DVD-urile dorite", ne-a declarat Nicuşor Gheorghe.

Acum comercializează Compact Discuri cu muzică, în special de petrecere.

„Muzica populară şi cea de petrecere rămân în topul preferinţelor. Acum serios vorbind, nu văd cum ai face o horă dansând pe AC-DC sau să ciocneşti câteva pahare pe muzică simfonică", ne-a declarat interlocutorul, oarecum înveselit de insolitul situaţiei.

Vinul, alt motiv de veselie

„Şi pentru că mi-a plăcut să ajut oamenii să se distreze, am deschis în Piaţa Concordiei un mic magazin unde se vinde vin vrac. Crama lui Ţuţu. Eu mă ocup de aprovizionare şi aduc vinul, direct de la producători din judeţul Vrancea, mai rar din Prahova. Nu sunt băutor dar ştiu să fac diferenţa între un vin bun, licoros şi o poşircă. Aşa că vinul pe care-l vând este ales cu maximă atenţie", s-a destăinuit Ţuţu.


Întrebări şi răspunsuri

Cum se împacă studioul cu crama?

N.G.: Sunt ingredientele de bază ale aceluiaşi produs finit-distracţia. Dacă vreodată se va pune probleme ca distracţie să însemne, să zicem, prepararea pentru acasă, la comandă a micilor, atunci o să fac şi aşa ceva. Important este atunci când faci o afacere să o faci din toată inima şi să nu te gândeşti la cât vei câştiga. Dacă o iei uşor, vine şi câştigul, suficient, mai târziu.

Cum stai cu timpul liber?

N.G.: Nu prea mai am demult timp liber. Dimineaţa duc fata la şcoală, şi vin la magazin. Abia pe la 18.30 pot să plec către casă. Acolo alte probleme, ca în orice gospodărie, pe care trebuie să le rezolv, planul de bătaie pentru a doua zi, eventual un drum după marfă şi tot aşa. Duc o viaţă trepidantă deci destul de activă cât să nu mă plictisesc.

Ce-i place?

Muntele. Atât de mult încât şi-a luat un loc undeva în judeţul Buzău, unde a ridicat o mică cabană. Duminica dimineaţa este rezervată mersului la Obor unde găseşte tot felul de obiecte vechi, de valoare. Este pasionat de filatelie încă de când era copil. Îi place la pescuit dar din cauza activităţii nu a mai dat la peşte de mai bine de doi ani

Ce nu-i place?

Minciuna. Crede că cea mai bună cale de a rezolva o problemă este să spui adevărul verde-n faţă. Cui nu-i convine, să se ducă sănătos. Nu-i plac oamenii care nu au cuvânt. În afaceri lipsa cuvântului înseamnă mai mult decât o vorbă inutilă. Înseamnă pierdera de timp, energie şi bani

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite