Brăila: Micii artizani au ieşit pe piaţă cu mărţişoare unicat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oferta de mărţişoare, cele mai multe provenite din China - toate la un preţ mai mult decât accesibil - este cu mult peste cerere. Cu toate acestea, în zonele destinate comercializării acestor articole unice în felul lor, au apărut artizanii care au confecţionat manual micile podoabe.

"Am încercat să imităm vechile monezi, aşa încât să aducem aminte de tradiţia veche, conform căreia mărţişorul era un bănuţ purtat de fetele tinere cu şnurul de mătase alb-roşu", ne-a declarat Mirela Pascu, care confecţionează, în fiecare an, mărţişoare.

"Nu este vorba despre profit , sunt prea ieftine ca să aducă un beneficiu cât de cât consistent, dar este o tradiţie pe care o respect de câţiva ani, aceea de a confecţiona mărţişoare", a mai declarat tânăra.

Cei mai mulţi dintre cumpărători sunt elevi. De altfel, aceştia spun că este dorinţa lor de a oferi domanelor învăţătoare sau profesoare ceva ce nu vor mai primi de la nimeni.

"Am cumpărat două mărţişoare deocamdată, unul pentru profesoara de desen şi unul pentru cea de română. Am să vin şi luni, să văd ce mai apare, pentru că mai am de cumpărat nouă mărţişoare şi vreau ca să nu semene între ele", ne-a declarat Octavia Popa, elevă, care tocmai cumpăra două astfel de podoabe.

Comercianţii spun că, de câţiva ani, comerţul cu mărţişoare a tot scăzut.

"Dacă în urmă cu 15 ani vindeam mărţişoare încă din data de 10 februarie, acum abia se mişcă ceva. De vreo doi-trei ani, vânzarea se face fix în ziua de 1 Martie", ne-a confirmat, în timp ce se învârtea pe lângă tonetă, unul dintre numeroşii comercianţi de mărţişoare, de data aceasta produse în serie, din zona magazinului Dunărea.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite