Brăila: “Mai bine agent de pază decât şomer!”, spun absolvenţii de studii superioare care au participat la bursa locurilor de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceasta este soluţia aleasă de unii tineri care au trecut pe la "Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi". La acţiunea de ieri au participat 380 de solicitanţi de loc de muncă, din care peste 325 de absolvenţi dintre care 270 au fost selectaţi în vederea angajării.

Majoritatea tinerilor care au terminat o facultate în vara acestui an şi-au pus mari speranţe în bursa organizată de cei de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila.
Bucuria unora a dispărut după ce au văzut lista locurile de muncă vacante. Mulţi au constatat cu mâhnire că oferta angajatorilor nu li se potrivea şi au plecat fără prea mari speranţe.


Elena Florescu, 21 de ani, a terminat Facultatea de Comunicare, a depus mai multe CV-uri la firmele la care a văzut că se fac angajări, a sperat, a aşteptat să fie sunată, dar nu s-a întâmplat nimic.


"Am venit să văd dacă îmi pot găsi ceva de muncă. Am studiat oferta şi atât. Majoritatea locurilor de muncă sunt pentru cei cu studii medii. Nu este niciun loc de muncă care să mi se potrivească", spune tânăra.
În aceeaşi situaţie se afla şi Valeria Stroe, 21 de ani, care a terminat la Litere: "Nu e nimic pentru mine aici, mai bine studiez oferta din ziare".

14 % slujbe pentru intelectuali


Dacă fetele au fost dezamăgite, băieţii s-au declarat deschişi la orice oportunitate. Marian Vasilescu, 22 de ani, absolvent de ASE, este dispus să se angajeze ca agent de pază.
"Am văzut multe posturi de agent de asigurare şi de agent de pază. Voi aplica la ambele, cine ştie".
„86 % dintre locurile de muncă vacante au fost pentru absolvenţii cu studii medii şi 14 % pentru cei cu studii superioare", a confirmat şi Simona Cîrligea, directorul AJOFM Brăila.


George Măxineanu, reprezentant „Laminorul", spune că în anii anteriori s-au prezentat la bursă oameni care au fost angajaţi şi care sunt şi acum angajaţii unităţii.
„Am avut chiar şi câteva persoane din Galaţi care au rămas la noi de la angajare după ce au participat la această acţiune".


380 de absolvenţi pe 180 de locuri


Anul acesta, la bursă, 380 de persoane s-au bătut pentru cele 180 de locuri de muncă oferite de 23 de angajatori în domenii variate. Peste 325 de absolvenţi şi-au căutat de muncă, dar doar 270 au fost selectaţi în vederea angajării. De la începutul anului şi până acum au solicitat un loc de muncă 866 de absolvenţi.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite