Brăila: Lipsa locurilor de parcare duce la sugrumarea traficului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilnic, brăilenii care circulă cu autoturismul în zonele centrale ale oraşului, se confruntă cu o lipsă acută a spaţiilor de parcare, mai ales în perimetrul societăţilor bancare şi al pieţelor.

Inclusiv Palatul Administraţiei Fiscale, din strada Delfinului, este un loc greu accesibil pentru autoturisme. La fel, Piaţa Traian, unde se găsesc şi instituţii bancare sau zona Piaţa Mare, unde dimineaţa şi la strângerea pieţei, seara, este aproape imposibil de găsit un loc unde să-ţi laşi maşina.

„Odată cu modernizarea străzii Griviţa vom avea şi un nou spaţiu de parcare. Zona este însă foarte căutată şi mai ales în weekend străzile adiacente devin neîncăpătoare. De aceea am luat în calcul o posibilă modernizare a zonei, eventual dacă se vor găsi resursele necesare vom adapta strada Mihai Bravu între Piaţa Mare şi str. Dianei pentru a avea loc de parcare cât mai multe autoturisme", ne-a declarat primarul Aurel Simionescu.

Locurile de parcare sunt folosite abuziv de multe ori de cei care au afaceri de tot felul în această piaţă.

Poliţiştii de la Serviciul Poliţiei Rutiere sunt prezenţi în zonă zilnic şi cu precădere în weekend. Cu toate acestea, o simplă amendă nu ţine loc de educaţie pentru mulţi dintre cei care blochează fără rost alte vehicule în parcarea din faţa Halei.

Totuşi, este posibilă decongestionarea zonei, mai ales după ce vor fi create şi zonele de parcare pe Bulevardul Dorobanţilor, care intră într-un amplu program de refacere.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite