Brăila: Lipsa de respect în trafic îi pune pe alţii la plată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ca de obicei, mitocanul transformat în şofer opreşte unde are chef, nu unde este permis
Ca de obicei, mitocanul transformat în şofer opreşte unde are chef, nu unde este permis

Unii şoferi uită că strada este a tuturor şi sfidează legea punând în dificultate pe participanţii corecţi la trafic. De multe ori şoferii corecţi sunt nevoiţi să încalce legea din cauza celor care opresc neregulamentar

Aşa spre exemplu într-o zonă cu restricţie şoferul din imagine a găsit de cuviinţă să oprească.

"Ce ar fi trenuit să facem? Să ne oprim în spatele lui, să claxonăm până binevoieşte să se mişte cu maşina de acolo? Astfel de oameni nu văd că ne obligă să încălcăm legea. Iar amenda este de 6 puncte penalizare şi 486 de lei", ne-a declarat Marian Paraschiv, şofer de taxi care ne-a anunţat asupra opririi neregulamentare.

Conform OUG 195/2002 "Liniile continue simple sau duble au semnificaţia unei interziceri nepermiţând trecerea cu vehiculul peste ele ori încălcarea lor, în timpul mersului, cu prilejul executării depăşirilor, virajelor la stânga sau la dreapta, ori întoarcerilor. Conducatorilor de vehicule le este interzis să opreasca sau să staţioneze în dreptul liniilor continue simple sau duble, trasate în axul drumului, atunci când ceilalţi conducători care circulă în acelaşi sens ar fi determinati să încalce acest marcaj".

Unii şoferi uită că nu sunt singuri pe şosele

Cu alte cuvinte poliţiştii de la Serviciul Rutier ar trebui să-i ardă la buzunare pe aceia dintre şoferi care au luat cum se spune acum celor care habar nu au de respect faţă de lege, permisul la Argeş

Cazul nu este nici pe departe singular

Pe strada 1 Decembrie 1918 din cauza celor care parchează neregulamentar, paralel cu trotuarul, dar şi a taximetriştilor care în lipsă de comenzi stau în staţia de la Piaţa Hristo Botev pe două rânduri, şoferii aflaţi în trafic sunt nevoiţi să încalce linia continuă mediană dublă, acum aproape ştearsă.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite