Brăila: Invitaţie la o manifestare de artă inedită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pub-ul Kalos Kai, situat pe strada Goleşti, nr.1 găzduieşte astăzi, începând cu ora 18.00, o manifestare de artă contemporană vizuală a grupului „Maxi", format din artiştii Nicoleta Olteanu, Lucian Constantin, Ionut Kheleş şi Traian Ţamuriş.

Cei patru artişti propun brăilenilor o perspectivă contemporană asupra artei şi manifestării artistului în contextul social actual. Evenimentul, intituat „Tsamuris&Friends Reloaded" este însoţit de un program muzical susţinut de formaţia "Folk Kings", compusă din Ionel Ene şi Vali Maxim.

Tsamuris&Friends s-a produs prima dată pe 20 ianuarie 2007. Primul moment al grupului a oferit brăilenilor un atelier de creaţie cu pictură în bar, live. Astfel, publicul a putut urmări stadiile prin care trece o lucrare de artă în drumul fiinţei, de la idee până la produsul finit.

Publicul, implicat în procesul de creaţie

Traian Ţamuriş aniversează în fiecare lună ianuarie începerea unui nou an de carieră artistică: „Performance-ul vizual este conceput plecând de la ideea interacţiunii cu publicul văduvit de actul desăvârşirii unei opere de artă datorită faptului că în majoritatea cazurilor, el ia contact cu produsul finit, fiind expus înţelegerii eronate a mesajului pe care îl transmite obiectul de artă".

Lucian Constantin şi Traian Ţamuriş doresc înlăturarea acestui impediment şi implicarea consumatorului de artă în procesul de creaţie.

Traian Ţamuriş continuă experimentele artistice începute în 2005 cu expoziţia de la Galeriile UAP Brăila. Dacă în acel spaţiu a oferit o organizare inedita a spaţiului expoziţional de această dată, el solicită publicului participare efectivă în lucru.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite