Brăila: Încep controalele la ajutoarele de căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De săptămâna viitoare, Direcţia de Asistenţă Socială Brăila începe verificarea corectitudinii declaraţiilor din dosarele beneficiarilor de ajutoare pentru încălzire. Potrivit legii, cei care au minţit în declaraţii se vor alege cu dosar penal.

„Declararea unui număr mai mare de membri de familie sau a unor venituri mai mici se consideră infracţiune de fals, uz de fals, înşelăciune şi se pedepseşte potrivit Codului Penal", ne-a declarat Nicoleta Oancea, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială Brăila.


Controalele vor fi efectuate de către inspectorii din cadrul instituţiei şi vor viza beneficiarii tuturor tipurilor de ajutoare de căldură: gaze naturale, energie termică, lemne, cărbuni, combustibil petrol.


Reamintim că numărul beneficiarilor de ajutoare în acest sezon rece este mai mic decât cel de anul trecut şi din cauza înăspririi condiţiilor de acordare a acestor drepturi. Potrivit datelor din evidenţa Direcţiei de Asistenţă Socială Brăila până la 31 decembrie 2010 au fost depuse: 8.595 de cereri pentru gaze naturale, 2.433 de cereri pentru lemne şi 4.228 de solicitări pentru energie termică.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite