Brăila: În zilele de weekend, preţurile din pieţe în loc să scadă, cresc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţia nu este deloc îmbucurătoare, mai ales pentru cei care intră în categoria cetăţenilor activi şi care, în cursul săptămânii, sunt la serviciu. Acestora nu le rămâne decât să facă cumpărături sâmbăta sau duminica.

„În cursul săptămânii, sunt la serviciu, nu am timp de nimic, pentru că lucrez de la ora 8.00 la ora 18.00. La ora când termin, piaţa este închisă. Sâmbăta şi duminica însă, când zic că ies la cumpărături, văd că sunt alte preţuri decât ce spun vecinele. Astfel, cartofii, care sunt mâncarea de bază a românului, în weekend se scumpesc cu 20-30 de bani pe kilogram. Nu mai spun că roşiile sau castraveţii sunt de mult legume de lux", ne-a declarat Ioana Mihalache.

Comercianţii spun că ei nu au nicio vină. Preţurile sunt făcute de patronii care vin cu marfa dimineaţa.

Pe de altă parte, şi aceştia spun că preţurile sunt ridicate pentru că, de fapt, toată marfa este în mâna angrosiştilor, care fac preţurile după cum vor.

„ Dacă vă duceţi în Bucureşti să vă aprovizionaţi, o să vedeţi cum, la ore fixe, toţi cei care au standuri în en gross-urile de legume-fructe ies afară şi vorbesc la mobile. Toţi odată! După aceea, intră în standuri şi modifică pe ici pe colo preţurile. Numai în creştere. Acolo ar trebui acţionat", ne-a declarat Mihai Cilic, comerciant în Piaţa Mare.

Singura posibilitate de a cumpăra legume şi fructe la un preţ mai bun este să faceţi aprovizionare în cursul săptămânii. La sfârşit de săptămână, să rămână doar carnea şi produsele din carne, care încă nu sunt atinse de febra scumpirilor de weekend.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite