Brăila: În sfârşit, profesorii şi-au luat banii pe navetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Naveta
Naveta

După aproape un an de lupte pe toate fronturile, acum, la sfârşitul anului şcolar, Sindicatul Învăţământ Brăila (SIB) a reuşit în sfârşit să rezolve problema decontării navetei. Bătălia a început încă din toamna anului trecut, când o delegaţie de profesori navetişti a solicitat sprijinul sindicatului pentru obţinerea decontării banilor de transport.

La momentul acela SIB a solicitat întrunirea Comisiei de Dialog Social din cadrul Prefecturii la care au luat parte cam toţi primarii din comunele cu probleme, dar nu s-a reuşit să se rezolve mare lucru.

În condiţiile în care unii dintre profesori, cei care făceau naveta la Jirlău, Ulmu, Dudeşti, Berteştii de Jos sau alte localităţi aflate la distanţe mari faţă de oraş erau nevoiţi să dea mai mult de jumătate din salariu pe transport, sindicatul s-a văzut nevoit să acţioneze în instanţă primăriile care nu decontau naveta. În acelaşi timp au avut loc negocieri cu transportatorii pentru a se obţine o reducere de 25% din costul transportului.

S-au dat şi banii din urmă

După mai multe luni de procese dar şi discuţii cu primăriile, sindicatul a reuşit să obţină, treptat, decontarea navetei în toate comunele unde au existat probleme.

Valeriu Partene

„Am rezolvat în sfârşit şi cu naveta peste tot. Nu mai avem probleme nici la Vişani, nici la Jirlău. Profesorii şi-au primit toţi banii. Au fost şi primării pe care le-am acţionat în instanţă, dar pentru că şi-au îndeplinit datoria, ne-am retras plângerile", a declarat Valeriu Partene, preşedintele Sindicatului Învăţământ Brăila.

Potrivit Legii Educaţiei, primăriile sunt obligate să asigure profesorilor care fac naveta 75% din costul transportului.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite