Brăila: În judeţ începe recensământul agricol. Vezi aici cât câştigă inspectorii care fac verificările şi ce acte sunt necesare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Recensământul agricol este în plină desfăşurare
Recensământul agricol este în plină desfăşurare

După o lună de monitorizare a activităţii agricole din comunele Brăilei, pe 2 decembrie, începe recensământul agricol, care va dura până pe 31 ianuarie 2011. Peste 220 de recenzori vor bate la porțile țăranilor brăileni ca să afle câte animale, utilaje și pământ au. Statistica ne-o cere Uniunea Europeană, care va acoperi și aproximativ 80 % din cheltuieli.

Pentru buna desfăşurare a Recensământului General Agricol (RGA), la nivelul județului Brăila, au fost numiţi 44 de coordonatori (de regulă, secretarii primăriilor), 36 de recenzori şefi, care vor coordona activitatea a 224 de recenzori.

Aceștia vor merge din gospodărie în gospodărie ca să adune informațiile de la țărani vizavi de numărul vacilor, oilor și al găinilor.

"Vă rog să acordați o atenție sporită acestui proces, mai ales că banii vin de la Uniunea Europeană", i-a atenționat prefectul Dumitru Popa pe primari.

image

Formularele însumează 16 pagini și conțin circa 150 de întrebări cu câte trei variante de răspuns fiecare, la care răspunde proprietarul sau, în cazul în care acesta nu este la domiciliu, sau pământul este de pildă arendat, cel ce lucrează terenul sau terenurile.

Autoritățile estimează că pentru fiecare gospodărie, un recenzor are nevoie de circa o oră și jumătate la început, până când se obișnuiește cu tehnica activității și de circa o jumătate de oră în a doua parte a acțiunii.

Pentru toate acestea, în baza unor convenții civile încheiate cu Direcția Agricolă, un recenzor va primi circa 2.000 lei pentru întreaga perioadă a acțiunii (50 lei/zi, pentru cel mult 20 de zile de activitate).

Banii și-i va primi însă la sfârșitul campaniei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite