Brăila: GALERIE FOTO/ Ceasul rău, vinovat de moartea fetiţei din Zăvoaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Familia îndurerată a venit să ridice trupul neînsufleţit al micuţei, foto Ciprian Dragomir
Familia îndurerată a venit să ridice trupul neînsufleţit al micuţei, foto Ciprian Dragomir

Mama şi rudele bebeluşului de numai cinci luni şi-au plâns durerea pe treptele de la Medicină Legală. Autorităţile au numai cuvinte de laudă despre mama fetiţiei moarte, care la numai 17 ani îşi îngrijea admirabil cei doi copilaşi.

Clic aici pentru galerie foto

Alina Mustafa, mama micuţei Simona, bebeluşul de doar cinci luni care a murit sufocat cu o pungă de biscuiţi, şi-a luat, ieri după-amiază, copilul de la morgă.

Alături de tânăra îndurerată, au fost tatăl micuţei, bunica, precum şi alte rude, pe chipurile cărora se putea citi neputinţa şi disperarea.

O clipă de neatenţie

Marţi în jurul orei 11.00, Alina Mustafa, de etnie romă, care locuieşte împreună cu părinţii ei în comuna Zăvoaia, se afla în bucătărie.

Îşi hrănise bebeluşul de cinci luni şi se pregătea să-i mai facă ceva de mâncare. Femeia îi dăduse copilului biscuiţi şi îi lăsase punga goală în pătuţ, aproape de el.

Doar zece minute a lipsit Alina din cameră, iar când s-a întors şi-a găsit fetiţa vânătă.

Se înecase cu ambalajul de plastic pe care îl bagase în gură. Nici ea şi nici părinţii ei nu au mai putut face nimic, pentru că bebeluşul murise.

Un accident stupid

Deşi are doar 17 ani, Alina Mustafa este considerată o mamă grijulie, atât de către săteni, cât şi de autorităţi.

„Mama se străduia să aibă grijă de cei doi copii. Au condiţii foarte bune, mai bune chiar decât unele familii de români. Mama făcea demersuri pentru ca să câştige şi celălalt copil, o fetiţă de doi ani, aflată în prezent în grija tatălui", ne-a declarat Lenuţa Moise, referent pe probleme speciale din cadrul Unităţii Administrativ Teritoriale Zăvoaia.

La rândul său, primarul comunei, Neculai Manole, spune că tânăra este o mamă responsabilă şi că tragedia a afectat întreaga familie de romi. „Femeia avea grijă de copii cu ajutorul părinţilor. Se despărţise de bărbatul ei şi beneficiază de venit minim garantat", a precizat primarul.

Inevitabila anchetă

Contactat ieri, purtătorul de cuvânt al Protecţiei Copilului, Simona Cimpoae ne-a confirmat că părinţii fetiţei sunt separaţi.

„Pe rol se află un proces de încredinţare pentru copilul care se află în îngrijirea tatălui. Familia respectivă nu este cunoscută ca fiind în situaţie de risc, în ceea ce priveşte îngrijirea copiilor", a menţionat Cimpoaie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Brăila, inspectorul Jenel Şogor, poliţia a demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate împrejurările care au condus la această tragedie.

După efectuarea necropsiei medicii legişti nu au reuşit să stabilească cu exactitate cauza decesului. Au fost prelevate probe biologice, urmând ca rezultatele să facă lumină în acest caz tragic.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite