Brăila: Dezvăluiri din culisele Teatrului "Maria Filotti"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Veronica Dobrin, fostul director de la "Maria Filotti", ne povesteşte câteva întâmplări din culisele teatrului brăilean. A rezistat la cârma teatrului nouă ani şi spune că în tot acest timp şi-a tratat echipa cu încredere, dându-i libertate de acţiune. Aflată acum la pensie, Dobrin are o mulţime de planuri de viitor.

La o lună după ce a ales pensia în loc de salariu, fostul director al Teatrului "Maria Filotti", Veronica Dobrin ne-a dezvăluit din culisele managementului teatral. Aceasta consideră că bârfele nu îşi au locul în viaţa şi activitatea unui conducător.

"Nu poţi avea realizări, nu poţi fi un manager adevărat dacă nu-ţi formezi o echipă pe care s-o tratezi cu încredere, dându-i libertate de acţiune. Suspiciunea, circulaţia bârfelor sau a zvonurilor nefondate nu-şi au locul în viaţa unui conducător. Şi lucrurile acestea le-am învăţat în timp", spune Veonica Dobrin.

Fostul manager mai adaugă că "nu trebuie să ţipi ca să te creadă lumea ca eşti exigent".

După aproape un deceniu în slujba culturii brăilene, Veronica Dobrin se gândeşte cu plăcere la colaborarea cu regizorii importanţi.

"Victor Ioan Frunză, Radu Apostol, Radu Afrim, Szabo Istvan au creat o adevărată imagine spectacolului de teatru brăilean", completează Dobrin.

"Nu mă simt un om obosit"

Neobosită după nouă ani la cârma teatrului brăilean, Veronica Dobrin ne-a vorbit şi despre planurile ei de viitor. Fiind o fire activă şi mereu pusă pe treabă, Veronica Dobrin nu poate sta liniştită la pensie şi are o mulţime de proiecte în plan.

"Privesc cu încredere în viitor dacă Cel de Sus mă va proteja. Nu mă simt un om obosit, nu simt încă anii pe care i-am împlinit şi sper să abordez, după o perioadă de odihnă, proiecte noi", spune Dobrin.

În decursul timpului, ca director al Teatrului "Maria Filotti", Veronica Dobrin a avut şi bucurii, dar şi multe de înfruntat.

"Nu pot uita perioada în care s-a refacut Sala Studio cu toate dotările necesare, dar nici perioada apăsătoare când teatrul era ameninţat să piardă o parte importantă a clădirii, fosta casă Berechet", povesteşte Dobrin.

Ediţie specială "Haricleea Darclee"

Anul acesta, la împlinirea a 150 de ani de la naşterea Haricleei Darclee şi la 15 ani de la organizarea primei ediţii a Concursului de Canto, Veronica Dobrin ne-a spus că se pregăteşte o ediţie cu totul şi cu totul specială: "Va fi un eveniment cultural important, de nivel naţional şi chiar internaţional".

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite