Brăila: Deşi anul abia a început se anunţă noi şi noi concedieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se anunţă un an greu: patronatele din Brăila au început să anunţe concedieri colective şi nici bugetarii nu stau mai bine pe scaune. Specialiştii în finanţe se aşteaptă şi ei la măsuri dure precum concedierea a 300.000 de bugetari la nivel naţional.

Angajaţii din mediul privat nu se bucură nici ei de o situaţie mai bună. În general, în perioada de iarnă, au loc concedieri colective, mai ales în domeniul construcţiilor, unde firmele îşi întrerup activitatea din cauza condiţiilor atmosferie.

Vezi aici locurile de muncă din Brăila!

„La Brăila, pentru perioada imediat următoare, a comunicat intenţia privind efectuarea de concedieri colective un angajator, care a estimat concedierea colectivă a 48 de salariaţi dintre care 47 cu domiciliul în judeţul Brăila. Obiectul principal de activitate desfăşurat de această societate este lucrări de construcţii clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale", ne-a declarat Laura Vasilescu, purtător de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Brăila.

Locuri de muncă în confecţii

Din statistica AJOFM, rezultă că în anul 2010, 678 de salariaţi cu domiciliul în judeţul Brăila, au fost disponibilizaţi ca urmare a concedierilor colective.

Tot atunci rata şomajului la nivelul Brăilei a atins 8,4%, cea mai ridicată valoare din ultimii şase ani. În timp ce concedierile se anunţă într-un număr destul de amplu, angajările se află la polul opus.

Doar 43 de locuri de muncă dintre care niciunul pentru absolvenţi, este oferta AJOFM de la începutul acestei săptămâni.

Cele mai multe posturi vacante sunt în domeniul confecţiilor cu nouă posturi pentru confecţioneri şi cinci locuri de muncă pentru operatori confecţii.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite