Brăila: Declarațiile privind veniturile de natură profesională, altele decât cele salariale, se primesc până pe 3 septembrie/Vezi aici care sunt pașii de urmat și ce acte sunt necesare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brăilenii care nu au trecut pe la ghișeele Casei Județene de Pensii (CJP) și pe la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) pentru a-și depune declarațiile privind veniturile realizate din activități profesionale, altele decât cele salariale, pentru luna iulie 2010, mai au o la dispoziție câteva zile.

Dacă în alte județe oamenii au protestat față de această nouă reglementare legislativă, brăilenii deși s-au declarat nemulțumiți au dat fuga la instituții pentru a depune declarațiile și a plăti sumele aferente.

La etajul I al CJP declarația este completată de funcționarul instituției direct în calculator, iar la final este semnată de titular. Aici trebuie să vă prezentați personal pentru a depune declarația alături de care trebuie să anexați o copie după actul de identitate și după contractul în baza căruia realizați veniturile de natură profesională, altele decât cele salariale, dar și un dosar de carton.

După ce semnați de primire și vi se înmânează o copie a declarației trebuie să achitați suma calculată la casierie. Unii au optat chiar pentru plata acestor drepturi până la sfârșitul anului ca să nu stea la coadă lunar.

Altfel stau lucrurile la AJOFM. La parterul instituției vă puteți complete declarația pe hârtie cu ajutorul funcționarului de la ghișeu care vă va calcula și suma de plată. Declarația trebuie să fie completată în dublu exemplar, iar alături trebuie să aveți copie după actul de identitate și după contractul aferent.

După ce știți ce sumă aveți de plată vă adresați angajatului de la casierie unde primiți chitanța cu care reveniți la primul ghișeu. Aici vă este înregistrată declarația, semnată și ștampilată, o copie rămânând și în acest caz la dumneavoastră.

Singura diferență este că la AJOFM puteți depune declarațiile și plăti pentru mai multe persoane, cu condiția să aveți toate actele necesare.

Și dacă sumele de plată la CJP sunt mai consistente, la Șomaj acestea sunt derizorii, mulți aflând cu stupoare că au de plată un leu.

„Mai mult costă benzina până aici. În plus se pierde timp la ghișeu. A trebuit să achit un leu pentru luna iulie. Dacă luna viitoare se vor putea depune electronic aceste declarații nu mai vin la ghișeu pentru atât", ne-a spune Mircea Florin, un brăilean în vârstă de 47 ani.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite