Brăila: Cristi Gurguiatu a fost la un pas să joace în Liga Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A jucat la Unirea Urziceni, echipă care, în sezonul trecut, a luat titlul naţional şi a participat în grupele Champions League.

La 12 ani, atunci când s-a dus pentru prima dată la stadion pentru a face fotbal de performaţă, şi-a propus să facă tot posibilul pentru a ajunge un jucător cunoscut. Îl are ca idol pe Gică Popescu. A visat să joace pe Nou Camp, asemenea fostului căpitan al Barcelonei. Are 27 de ani şi a ratat de două ori şansa de a juca în Liga I.

Braşovul şi Ceahlăul Piatra Neamţ l-au vrut în lot, dar conducerile celor de la FC Preadeal şi CSM Focşani, formaţii la care era legitimat în acea perioadă s-au opus transferului. Începutul său în fotbal a fost destul de timid. A jucat cinci ani la echipele de juniori ale Liceului cu Program Sportiv, dar fără a avea rezultate notabile.

La 17 ani, s-a transferat la Juventus Focşani. În chiar primul an la acest club, Cristi Gurguiatu a bifat şi primele două succese din cariera sa. Cu echipa de juniori s-a califcat la turneul semifinal al juniorilor "A", iar cu formaţia de seniori a promovat în liga a III-a. A plecat apoi pentru jumătate de an la Proodeftiki Adjud de unde s-a transferat la FC Predeal grupare la care a jucat un an şi jumătate.

În acest timp, echipa de liga I, FC Braşov a insistat pentru transferul său, dar conducerea celor din Predeal a cerut o sumă prea mare şi tranzacţia a picat:

"Eu mă înţelesesem cu Braşovul. Semnasem un contract cu ei şi bagajele erau deja făcute. M-am şi antrenat sub comanda lui Ionuţ Lupescu, dar cei de la Predeal au crezut că se pot îmbogăţi de pe urma mea şi totul a picat. A fost ca un vis urât. Totuşi, am avut şansa să joc la o echipă bună de Liga naţională".

Prieten bun cu Rusescu şi Epaminonda Nicu

Cristi Gurguiatu a făcut parte din lotul echipei Urziceni care a reuşit promovarea în liga I.

"Am rămas prieten cu Epaminonda Nicu şi Rusescu. Am jucat la Urziceni şi mă bucur pentru asta. Am pus şi eu umărul la construcţia acestei echipe care a reuşit să ia titlul naţional şi să joace în Liga Campionilor. M-am simţit bine la Urziceni şi mă bucur pentru rezultatele foştilor mei colegi".

Cristi Gurguiatu recunoaşte că a făcut un pas greşit atunci când a ales să-şi rezilieze contractul cu echipa lui Dumitru Bucşaru.

"Puteam să joc şi eu în Cupele europene, dar recunosc că m-am grăbit să plec în acea perioadă pentru că am avut oferte mai tentante. Nimeni de la Urziceni nu se gândea atunci că echipa va lua campionatul şi că va juca în grupele Champions League".

întrebări şi răspunsuri

Ce echipe de Liga I te-au dorit în lot?

"În afara Braşovului, de care am şi amintit, au mai fost Ceahlăul Piatra Neamţ şi Oţelul Galaţi. S-au cerut sume prea mari şi totul a căzut. Am avut ghinion până acum, dar am doar 27 de ani şi nu renunţ. Sunt un tip ambiţios şi cred că nu mi-am spus ultimul cuvânt în fotbal".

Cum este la Brăila?

"Suntem lideri în Liga a III-a şi avem cele mai mari şanse de a promova în Liga a II-a. Ne aflăm în serie cu CSM 2007 Focşani şi FC Panciu. Focşaniul este în zona retrogradării. Panciu este o echipă periculoasă, care poate să pună probleme în lupta pentru promovare. Cu Brăila nu am pierdut niciun meci în acest tur de campionat şi suntem cu banii la zi".

ce-i place

"Să citesc şi să ajut oamenii nevoiaşi. Îmi place să fiu înconjurat de oameni oneşti, cu suflet bun. Focşaniul reprezintă pentru mine oraşul unde m-am născut şi am învăţat fotbal. Am reuşit şi o promovare în liga a II-a cu CSM Focşani, lucru pe care îl am în CV-ul meu".

ce nu-i place

"Mizeria şi ignoranţa. Oamenii fără caracter şi lingăii. Mie mi-a plăcut tot timpul să spun lucrurilor pe nume şi am şi deranjat din cauza asta, dar ăsta sunt eu şi nu mă pot schimba. Din păcate, la Focşani autorităţile îşi bat joc pur şi simplu de sport. După ce că dau puţini bani, îi dau şi cu întârziere. Să le fie ruşine".

Profil

NĂSCUT. 7 octombrie 1982, Focşani

STUDII. IEFS Bacău

OCUPAŢIE. Profesor de sport şi fotbalist la CF Brăila

FAMILIE. Necăsătorit

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite