Brăila: Copiii îşi snopesc părinţii pentru o cinzeacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru un ban de băutură, copiii ridică mâna asupra părinţilor
Pentru un ban de băutură, copiii ridică mâna asupra părinţilor

Îi obligă să le dea pensia pentru a-şi cumpăra băutură, iar dacă sunt refuzaţi, „rezolvă" problema cu palma şi pumnul. Chinuiţi, părinţii ajung într-un final la Poliţie. Acolo depun plângere împotriva copiilor, dar se răzgândesc rapid şi le retrag. Dacă ocolesc secţia poliţiei, ajung la spital.

Răsturnare de situaţie: copiii îşi snopesc în bătaie părinţii. Dacă, în urmă cu ceva timp, brăilenii îşi băteau nevestele şi copiii, acum roata s-a întors.

Părinţii o încasează serios de la propriii copii, indiferent de vârstă.

Majoritatea părinţilor agresaţi fizic şi verbal de cei cărora le-au dat viaţă sunt complet debusolaţi. Din cauza chinurilor îndurate, cu inima strânsă de ruşine, ajung într-un final să-şi reclame copii la Poliţie.

Alţii merg la Urgenţe ca să-şi trateze rănile fizice, pentru că pe cele sufleteşti nu le pot vindeca.

Aşa se face că, pe masa Poliţiei brăilene erau, la sfârşitul trimestrului trecut, 25 de dosare penale întocmite în baza unor plângeri făcute de brăileni bătuţi de copii.

Paradoxal, printre cazurile de violenţă domestică „oficiale", nu există nicio agresiune între soţ şi soţie.

„Într-adevăr avem cazuri în care copiii îşi agresează părinţii. Unii părinţi renunţă la plângere la scurt timp de la depunerea ei, motivând că sunt totuşi copiii lor şi că nu ar vrea să le facă rău", ne-a spus inspectorul Jenel Şogor, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Victimele copiilor au vârste cuprinse între 45 şi 73 de ani. Cel mai întâlnit motiv pentru care copiii îşi bat părinţii este consumul de alcool.

Şi mai mare decât numărul părinţilor care îşi reclamă copiii la poliţie este cel a victimelor care ajung în spital, 30 de cazuri fiind întregistrate în utimul trimestru.

Şi legendarul Codin îşi lovea mama

„Vreau bani. Dă-mi banii tăi de pensie. Ştiu că ai". De la aceste cuvinte izbucneşte conflictul, care se finalizează cu o mamă zdravănă de bătaie.

Dacă facem o incursiune în trecut, ne amintim de legendarul „Codin", şi asta graţie operei lui Panait Istrati.

Codin îşi bătea mama, pe Anastasia, în fiecare seară şi o arunca noaptea în stradă.

Explicaţia era că Anastasia avea pământ şi refuza să-l vânda, să-i dea banii lui Codin. Din păcate, această istorioară este extrem de prezentă şi astăzi.

"Majoritatea bătrânelor bătute, unele destul de rău, de copiii lor nu depun plângere la Poliţie şi cred că au fost bătute la beţie, în rest copiii lor sunt «pâinea lui Dumnezeu»", ne-a povestit Elena Andreiu, asistent social în cadrul UPU Brăila.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite