Brăila: Contractele de finanțare pentru „Casa Verde” sunt valabile 12 luni de la data semnării/Află de aici mai multe amănunte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prin Ordin al ministrului, din 26 august 2010, contractele de finanțare nerambursabilă pentru pesoanele fizice în cadrul Programului „Casa Verde" vor fi valabile 12 luni de la data semnării lor de către părțile contractante. În plus, dosarul de decontare poate fi depus la sediul Administrației Fondului de Mediu până pe data de 15 decembrie a fiecărui an.

Potrivit reprezentanilor Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Brăila, rămân valabile prevederile contractelor de finanțare care au fost transmise până pe data de 26 august 2010 la APM, aferente dosarelor de finanțare deja aprobate. Modificarea contractelor în vigoare se face numai la solicitarea beneficiarilor, prin încheierea unui act adițional.

Persoanele fizice, beneficiare care doresc prelungirea contractelor de finanțare vor depune o solicitare în scris la sediul Agenției unde domiciliază cu cel puțin 30 de zile lucrătoare înainte de data intrării în vigoare a modificărilor solicitate.

Campanie de colectare a ambalajelor de pesticide/Vezi aici care sunt firmele din Brăila participante la proiect

Până în prezent, APM a transmis Administrației Fondului pentru Mediu, pentru aprobare un număr de 46 de dosare de finanțare depuse de persoane fizice interesate de instalații pentru încălzire care utilizează energie regenerabilă - panouri solare, pompe de căldură, instalaţii termice pe bază de peleţi etc. şi au fost aprobate cinci proiecte: trei de achiziţionare şi instalare panouri solare şi două proiecte de achiziţionare şi instalare centrale termice pe peleţi.

Suma acordată în cadrul Programului "Casa Verde" pentru un proiect poate fi de până la 8.000 lei în cazul pompelor de căldură şi de până la 6.000 lei pentru panouri solare şi centrale termice pe peleţi. Dosarele de finanţare se depun la sediul APM Brăila, iar analiza eligibilităţii şi aprobarea dosarului se realizează de către Administraţia Fondului pentru Mediu Bucureşti, urmând ca semnarea contractului să aibă loc la sediul APM Brăila.

Menţionăm că AFM nu acordă plăţi în avans şi finanţează (decontează) doar cheltuieli eligibile efectuate după semnarea contractului de finanţare. Mai multe informaţii sunt disponibile pe site-urile www.afm.ro şi www.apmbr.ro şi la sediul APM Brăila din B-dul Independenţei nr.14 bloc B5 , telefon 0339.401.834.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite