Brăila:Materialele de construcţii s-au ieftinit cu 30%, iar constructorii au ajuns la sapă de lemn

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În depozitele cu materiale de construcţii clienţii sunt o raritate
În depozitele cu materiale de construcţii clienţii sunt o raritate

Materialele de construcţii sunt, acum, mai ieftine cu până la 30% şi tot nu au căutare.Chiar dacă materialele de construcţii sunt cu 30% mai ieftine, puţini sunt aceia care se aventurează să îşi ridice locuinţe pe timp de criză economică, iar constructorii dau faliment.

Sectorul construcţiilor a fost cel mai grav afectat de criză, până aproape de stagnare. Dealerii şi comercianţii de materiale de construcţii au văzut cum se năruie afacerile înfloritoare, fapt ce i-a determinat să umble la preţuri.

Pe lângă faptul că vânzările de materiale de construcţii, începând cu cimentul şi terminând cu fierul beton, au suferit o gravă scădere a indicelui de vânzare pe parcursul anului trecut, vremea rece a făcut ca acest tip de comerţ să stagneze.

„Oricum, odată cu scăderea temperaturilor sub 5º Celsius, nu se mai lucrează deoarece betonul nu mai face priza corespunzătoare. Iarna, este ştiut că se fac lucrări în interior, unde există o temperatură constantă. Oricum, vânzările merg foarte prost, semn că oamenii nu-şi mai ridică locuinţe", ne-a declarat Marian Coman, administrator firmă materiale de construcţii.

Acum este momentul!

Pe de o parte, cetăţenii care aveau în plan să facă lucrări de reamenajare sau chiar construcţii, se pot bucura de preţurile scăzute.
„Toate materialele de construcţii sunt mult mai ieftine faţă de anul 2008.
Producătorii au lăsat şi ei preţurile mai jos, pentru a nu rămâne cu marfă pe stoc. Deşi carburantul s-a scumpit la noi, la comercianţi, materialele sunt cu 30% mai ieftine faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut
", ne-a declarat Marius Mandache, administrator societate comercială cu profil de materiale de construcţii.

„Recomandarea noastră pentru cei care au în plan să construiască cu materialele cunoscute, respectiv beton armat şi cărămidă, să cumpere acum şi fierul beton şi cimentul pentru că odată cu încălzirea vremii acestea şi apariţia cererii, peţurile vor creşte cu câteva procente", ne-a declarat şi Constanţa Anghel, vânzător la o societate de profil.

Preţurile sunt scăzute nu numai la metarialele clasice, ciment, fier cărămizi, bolţari. În domeniul construcţiilor şi preţul materialelor lemnoase este cu 15-20% mai scăzut faţă de anul trecut.

„Am cumpărat acum plasa de fier beton de 12 mm pentru planşeu pentru că este mult mai avantajoasă la preţ. Anul trecut era 170 de lei una şi acum este 120 de lei. Diferenţa este totuşi semnificativă aşa că merită să investeşti acum", ne-a spus şi Nicolale Nazâru de 56 ani, aflat la cumpărături într-un depozit situat pe Şoseaua Râmnicu Sărat.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite