Brăila: Cererile pentru prima de exploatare pentru bovine se pot depune până pe 30 octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunţă că în perioada 1 - 30 octombrie 2010, crescătorii de bovine, persoane fizice sau juridice, pot solicita Plata Naţională Directă Complementară pentru sectorul zootehnie. Cererile se depun numai la Centrul Judeţean APIA Brăila, cu sediul pe Calea Călăraşilor nr. 58. Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul instituţiei de unde de altfel veţi putea face rost

Pentru a beneficia de prima de exploataţie pentru bovine, producătorul trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe condiţii. Astfel în cazul exploataţiilor înfiinţate până pe data de 31 ianuarie 2008, aceasta trebuie să fie de minim trei capete de bovine la data enunţată, vârsta bovinelor să fie de minim şase luni la aceeaşi dată, iar exploataţia să fie înregistrată în Registrul naţional al exploataţiilor la data solicitării primei.

În plus, pentru a beneficia de sprijin trebuie să nu aveţi datorii restante la bugetul de stat şi/sau la bugetul local, la data solicitării primei.

În cazul exploataţiilor înfiinţate în perioada 1 februarie 2008 - 31 ianuarie 2009 aceasta trebuie să aibă minim trei capete de bovine la data de 31 ianuarie 2009, iar vârsta acestora să fie de minim şase luni la această dată de referinţă.

Şi în acest caz exploataţia trebuie să fie înregistrată în Registrul naţional al exploataţiilor la data solicitării primei şi nu trebuie să aibă datorii restante la bugetul de stat şi/sau la bugetul local la data solicitării primei.

Ultima situaţie este cea a exploataţiilor înfiinţate în perioada 1 februarie 2009 - 31 iauarie 2010. Condiţiile în acest caz sunt următoarele: exploataţia să fie de minim trei capete de bovine la data de 31 ianuarie 2010, vârsta bovinelor să fie de minim şase luni la data de 31 ianuarie 2010, exploataţia există înregistrată în Registrul naţional al exploataţiilor la data solicitării primei, şi, nu în ultimul rând, să nu aibă datorii restate la bugetul de stat şi/sau la bugetul local, la data solicitării primei.

Potrivit conducerii APIA Brăila, cererea de solicitare a primei de exploataţie, aferentă fiecărui tip de exploataţie deţinută se depune individual sau prin reprezetantul legal însoţită de: copie de pe BI/CI/CUI/CIF; copie de pe documentele care atestă provenienţa animalelor pentru exploataţiile înfiinţate în perioada 1 februarie 2008 - 31 ianuarie 2010; declaraţie pe proprie răspundere că animalele pentru care se solicită prima nu au fost eligibile la plată pentru primă în anul 2008 şi/sau 2009, cu excepţia transferului integral al exploataţiei şi al animalelor, pentru exploataţiile înfiinţate în perioada 1 februarie 2008 - 31 ianuarie 2010; declaraţie pe proprie răspundere cu numărul de bovine deţinute la data depunerii cererii, în vederea reactualizării bazei de date a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale; declaraţie pe proprie răspundere că nu au datorii restante la bugetul de stat şi/sau la bugetul local, la data solicitării primei; copii ale documentelor care atestă schimbarea formei de organizare conform prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 44/2008, cu modificările ulterioare, dacă este cazul.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite