Exclusivitate: Cel mai bogat lider de sindicat din Brăila lucrează la Finanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Marcu, liderul de la Finanţe are casă într-o zonă liniştită a oraşului
Cristian Marcu, liderul de la Finanţe are casă într-o zonă liniştită a oraşului

Cristian Marcu, liderul sindicatului SED LEX, este cel mai avut dintre sindicaliştii brăileni. „Adevărul de Seară" vă prezintă averile „săracilor" lideri de sindicat. Astăzi, tratăm povestea celui mai bogat funcţionar, dar şi lider de sindicat la SED LEX.

Cristian Marcu, care nu are nici 40 de ani, este şeful Serviciului de Colectare şi Executare Silită Persoane Juridice din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Brăila.

Majoritatea liderilor sindicali din Brăila se consideră oameni simpli, chiar cu un venit modest, care duc un trai normal, fără excese financiare, şi care luptă, măcar la modul declarativ, pentru apărarea intereselor celor mulţi.

Doar Cristian Marcu, funcţionar public în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Brăila are declaraţia de avere actualizată.

Restul spun că nu obţin venituri mari şi nu au averi pe care să le declare. În acelaşi timp sunt dispuşi să elimine orice suspiciune şi să facă publice averile.

Soţ de ex-prefect

Soţia sa, Mihaela Marcu, fost prefect, deţine în prezent funcţia de director coordonator adjunct al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice din municipiu.

Potrivit declaraţiei de avere, Cristian Marcu a cumpărat cu soţia două terenuri, unul în oraş, şi altul în comuna Bărăganu, o casă pe strada Nicolae Grigorescu şi un apartament pe Calea Galaţi, iar maşina familiei este un „Subaru" 4X4, ultimul model. De unde atâţia bani?!

„Tot ce deţin este trecut în declaraţia de avere şi este obţinut prin munca mea. Nu am nimic de ascuns, oricine doreşte poate să vadă declaraţie de avere. Totul este la vedere", a precizat Cristian Marcu.

Casa familiei Marcu se află într-o zonă liniştită a oraşului

În curând, şi alte averi

Interlocutorul s-a arătat dispus să discute despre averea sa, mai ales că, în acest moment, legea prevede doar pentru funcţionarii publici obligativitatea depunerii declaraţiei de avere.

Casa din strada Nicolae Grigorescu a soţilor Marcu a fost cumpărată în anul 2000 cu credit bancar, credit achitat. Este o casă cochetă, cu etaj, situată într-o zonă liniştită a oraşului.

Vom reveni în ediţiile noastre viitoare cu averile celorlalţi lideri, cu menţiunea că puţini sunt aceia care se pot mândri cu averi ca acelea ale lui Cristian Marcu.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite