Brăila: Camelia Vechiu a pregătit studenţi care acum sunt directori de bancă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conferenţiarul de la "Constantin Brâncoveanu" se mândreşte cu foştii studenţi
Conferenţiarul de la "Constantin Brâncoveanu" se mândreşte cu foştii studenţi

Doctor în economie, conferenţiar, predă trei discipline, inclusiv strategii şi politici bancare. Camelia Vechiu consideră că meseria de părinte este cea mai grea meserie din lume.

Cadru didactic universitar de 16 ani, conf. dr. Camelia Vechiu a pregătit generaţii întregi de studenţi, dar mai ales caractere. A editat zece cărţi, majoritatea cursuri universitare şi nenumărate articole de specialitate. Dascăl recunoscut, a participat la manifestări ştiinţifice naţionale şi internaţionale, ultima fiind cea de la Universitatea din Oradea ("Crediting by means of intermediares"), de anul trecut.

"Îmi place mult să lucrez cu studenţii şi am o satisfacţie deosebită când tinerii pregătiţi de mine câştigă premii sau obţin note maxime la licenţă şi masterat. Sunt un sfetnic bun pentru studenţi, dar şi pentru colegii mai tineri", ne-a mărturisit conferenţiarul de la "Brâncoveanu".

"Foştii studenţi îmi mulţumesc, iar aceasta este cea mai mare satisfacţie"

Absolventă a prestigiosului Liceu "Nicolae Bălcescu" din Brăila şi a Facultăţii de Management din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti (ASE), Camelia Vechiu a urmat o carieră universitară de succes, începând cu anul 1994. Doctor în economie din anul 2002, a fost pe rând asistent, lector şi conferenţiar universitar.

În prezent, ocupă funcţia de secretar ştiinţific al Facultăţii de Management, Marketing în Afaceri Economice (MMAE) din cadrul Universităţii "Constantin Brâncoveanu". Este, totodată, responsabil al Departamentului de Pregătire Psihopedagogică (DPPD).

Dr. Camelia Vechiu îi iniţiază pe studenţi în tainele a trei discipline: Management şi tehnici bancare, Strategii şi politici bancare şi Economia naţională a României.

"Studenţii pe care i-am pregătit şi cărora le-am fost îndrumător sunt acum directori de bancă, iar alţii lucrează în străinătate. Primesc mereu mesaje de la ei. Asta înseamnă că, în evoluţia lor, am jucat, ca şi dascăl, un rol important, aparte", ne-a spus cadrul didactic universitar.

Dr. Vechiu a adăugat că "foştii studenţi îmi mulţumesc, după ani, iar aceasta este cea mai mare satisfacţie a unui profesor".

"Tinerii trebuie să respecte, pentru a fi respectaţi"

În opinia conferenţiarului, generaţia tânără trebuie să acorde o atenţie deosebită educaţiei şi instruirii profesionale. "Trăim într-o economie de piaţă concurenţială, unde cel mai bun şi mai bine pregătit câştigă. Îi sfătuiesc pe tineri să privească oamenii în ochi, să spună ce gândesc, să fie verticali şi să respecte, pentru a fi respectaţi", a spus Camelia Vechiu. Dascălul de la UCB ne-a mărturisit, totodată, că respectă disciplina şi onestitatea studenţilor şi că face totul din pasiune.

Ce-i place

Îmi plac călătoriile, îmi place să vizitez obiective turistice şi culturale. Îmi place să colecţionez icoane şi cărţi de literatură şi istorie. Îmi place, de asemenea, să-mi petrec timpul liber cu familia, cu cei doi băieţei ai mei.

Ce nu-i place

Nu-mi plac minciuna, superficialitatea, degradarea societăţii din ultima perioadă. Nu-mi place lipsa de respect a copiilor faţă de părinţi şi profesori. Consider că "meseria" de părinte este cea mai grea meserie din lume. Ea nu se învaţă din cărţi.

Întrebări şi răspunsuri

Ce ne puteţi împărtăşi în legătură cu experienţa dvs. didactică?

„Din 1994 îmi desfăşor activitatea la Universitatea "Constantin Brâncoveanu". O experienţă deosebită am împărtăşit-o în calitate de cadru didactic la Liceul "PS Aurelian". Am înţeles psihologia elevului de liceu, cum gândesc elevii în general şi astfel mi-a fost mai uşor să-i pregătesc pe studenţi".

Ce v-aţi propus să realizaţi în viitorul apropiat?

"Avem în lucru - eu şi colegii de universitate - o lucrare ce prezintă evoluţia economiei româneşti din secolul al XIX-lea şi până în prezent. Va fi o lucrare de referinţă, care va vedea lumina tiparului la Editura "Independenţa Economică", în curând".

Profil

Născută: 11 februarie 1968, Brăila.
Studii: Academia de Studii Economice Bucureşti.
Funcţie: conferenţiar universitar, secretar ştiinţific şi responsabil al Departamentului de Pregătire Psihopedagogică din cadrul Universităţii "Constantin Brâncoveanu".
Familie: căsătorită, doi băieţi.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite