Brăila: Camelia Bucur, înotătoarea de la Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Camelia Bucur, înotătoarea de la Poliţie
Camelia Bucur, înotătoarea de la Poliţie

Din 2006, lucrează la Biroul de Presă şi participă şi acum la campionatele de înot organizate de Ministerul de Interne, ocupând mereu locuri fruntaşe

A făcut sport de performanţă timp de opt ani în cadrul Liceului cu Program Sportiv, iar după terminarea liceului a optat pentru o carieră militară. În timp ce învăţa pentru bac a început să se gândească către ce meserie să se îndrepte şi ideea de a se face poliţistă a apărut după ce o colegă de liceu i-a spus că poate să se înscrie la Şcoala de Subofiţeri de Poliţie "Vasile Lascăr" din Câmpina.

"Am început să îndrăgesc această idee din ce în ce mai mult şi mi-a încolţit în suflet dorinţa de a deveni poliţistă. Mă atrăgea statutul special, autoritatea pe care mi-o oferea această profesie. Vroiam să cunosc cât mai multe din secretele meseriei", povesteşte Camelia Bucur.

Din 2005 este agent de poliţie, fiind repartizată la Siguranţă Publică. De trei ani, însă, a fost detaşată la Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila.

"La sfârşitul anului 2006, în urma unei testări de evaluare a cunoştinţelor profesionale şi de cultură generală, am fost aleasă dintr-un grup de mai multe poliţiste candidate de către şeful Inspectoratului să-mi desfăşor activitatea profesională în cadrul Biroului de Presă, alături de purtătorul de cuvânt al instituţiei", explică tânăra poliţistă.

Momente neplăcute

Meseria de poliţist are şi momente mai grele. Unul dintre momentele neplăcute cu care s-a confruntat a fost la începutul carierei sale.


"Eu şi colegul meu i-am vorbit ferm şi respectuos unui tânăr care se afla într-un internet cafe şi care inducea un sentiment de teamă celorlalţi. Iniţial a vrut să părăsească localul, dar, deodată, a devenit violent în vorbire şi mi-a adresat cuvinte jignitoare", îşi aminteşte Camelia Bucur, care adaugă că, ulterior, a aflat că tânărul avea unele probleme psihice.


"A fost imobilizat şi condus la sediul Poliţiei. Acea experienţă a fost un pas spre maturizarea mea profesională. Am realizat că aspectele teoretice învăţate în şcoală diferă de cele practice, trăite pe teren şi că un poliţist trebuie să înfrunte şi astfel de situaţii şi să le depăşească pentru a-şi continua serviciul", explică agentul de poliţie.

Sportul, marea sa pasiune

A iubit sportul de mică şi practică şi acum înot, reuşind să ocupe un loc de podium la Campionatele Naţionale de Înot organizate de MAI. În 2006 a ieşit pe locul trei, în 2007 a luat medalia de argint, iar în 2009 a obţinut bronzul.


"Practic înotul ori de câte ori am timp liber pentru întreţinere şi relaxare. Înotul mi-a dezvoltat spiritul de independenţă având în vedere că este un sport individual, iar handbalul pe cel de lucru în echipă", spune zâmbind tânăra.


Întrebări şi răspunsuri

Cum este munca la Biroul de Presă?

"Îmi place foarte mult aici, faptul că nicio zi nu seamănă cu alta. Fiecare zi îmi poate oferi ceva nou, ceva care să-mi provoace reacţii, atitudini diferite la evenimentele apărute".

Cum a fost munca pe stradă?

"Când am lucrat pe stradă, patrulând, am avut ocazia să fiu mai aproape de oameni, să le aflu necazurile, nevoile şi, în limita în care îmi permiteau atribuţiile legale, să-i ajut. Atunci am înţeles că noi, poliţiştii, le putem oferi încredere, linişte şi siguranţă".

Ce-i place

"Îmi place să mă plimb în aer liber, dar îmi place şi să citesc, să ascult muzică, să aduc bucurie în viaţa persoanelor dragi, să visez la o lume mai bună. Îmi plac oamenii integri şi cu suflet bun".

Ce nu-i place

"Nu-mi plac minciuna, făţărnicia. Nu-mi place să mi se aducă acuze nedrepte, să fiu manipulată, să mi se impună reguli absurde. De asemenea, nu-mi place să îmi fie îngrădită libertatea fizică, psihică sau emoţională. Totodată nu-mi plac oamenii care nu ştiu să se comporte civilizat".

Profil

Născută: 25 ianuarie 1984, Brăila
Studii: Academia de Studii Economice Bucureşti, Facultatea de Marketing
Profesie: Agent de poliţie
Familie: Are un frate

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite