Brăila: Bătrânii de la "Sf. Nicolae", colindaţi de liceeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

30 de copii din clasele a IX-a şi a XI-a, de la liceele „D. P. Perpessicius" şi „Mihail Sebastian" au fost cu daruri şi colinde la Căminul de bătrâni „Sf. Nicolae".

Copiii au fost îndrumaţi de către profesoarele Iuliana Calciu, Mădălina Teodorescu, Mariana Popescu şi Oana Gheţu.

„Începând cu ora 12.00, elevii liceelor noastre au prezentat un miniconcert de colinde de Crăciun, iar la urmă au împărţit 100 de daruri pentru bătrânii de la „Sf. Nicolae". Acţiunea face parte dintr-un amplu proiect educaţional şi de voluntariat, intitulat «Aproape de ei»", ne-a precizat profesoara Iuliana Calciu, care i-a însoţit pe copii.

Proiectul „Aproape de ei" a fost iniţiat în 2007, cu participarea a zeci de elevi de la „Perpessicius" şi „Mihail Sebastian". Acţiuni de ajutorare a bătrânilor au fost iniţiate cu ocazia Sfintelor Paşti, precum şi pe 1 octombrie, de Ziua Mondială a Persoanelor Vârstnice.

„Pe lângă alimente, am mai oferit în dar bătrânilor îmbrăcăminte", ne-a spus profesoara Calciu.

Inimoasele cadre didactice şi elevii celor două licee au iniţiat, de asemenea, o acţiune de ajutorare a 30 de copii de la Şcoala „Anton Pann" (fostă Şcoala nr. 9) din cartierul Lacu Dulce, unde învaţă mulţi romi săraci. Darurile - dulciuri, haine şi rechizite şcolare - au fost oferite unei clase de romi nevoiaşi, cu ocazia serbării copiilor de clasa a II-a.

În aceeaşi zi, elevii claselor a II-a A şi a VI-a A, de la Şcoala „Ion Băncilă", coordonaţi de profesorii Silvia Terpon şi Săndel Mizdrea, le-au dăruit bătrânilor dulciuri şi i-au colindat, după obicei. Acţiunea s-a intitulat „Mirajul Crăciunului".

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite