Brăila: Băncile şi hipermarketurile, închise de Anul Nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi în prima zi a anului 2010, hipermarketurile vor fi închise, iar băncile vor funcţiona după un program special. În cazul urgenţelor medicale va puteţi adresa unităţilor de primiri urgenţe, serviciului 112 sau farmaciilor deschise non-stop.

Brăilenii, gălăţenii, buzoienii şi focşănenii care nu au apucat să se aprovizioneze înainte de Revelion trebuie să ştie că toate marile magazine din oraş vor fi închise pe 1 ianuarie 2010.

A doua zi însă majoritatea supermarketurilor, respectiv Real, Kaufland, Billa, Praktiker, îşi vor deschide iar porţile încă de la primele ore ale dimineţii. Şi la Brăila, Buzău şi Focşani hipermarketurile vor funcţiona după acelaşi program.

De pildă, pe 2 ianuarie, Carrefour şi Promenada Mall vor fi deschise, în timp ce Peny Market va fi închis pe 1 dar şi pe 2 ianuarie.

Sunt şi magazine care vor fi închise inclusiv pe 3 ianuarie. Spre exemplu, în Focşani magazinul Zanfir Fast&Bistro va fi închis şi în treia zi a Anului Nou. Totuşi aprovizionarea pentru Revelion se poate face şi la magazinele virtuale de pe internet.

Două farmacii cu program non-stop

În caz de urgenţă, gălăţenii trebuie să ştie că vor putea să-şi cumpere medicamente de la doar două farmacii, care funcţionează permanent.

Acestea sunt Hygea, din zona Spitalului Judeţean şi Farmacia Centrofarm, de pe strada Brăilei, din apropierea Tribunalului.

În acelaşi timp, farmacia Bayer, de pe strada Siderurgiştilor (zona I.R.E.G) va fi deschisă până la ora 00.00.

„Avem în oraş două farmacii cu program non-stop. Mai este Bayer, cu program prelungit. Unele farmacii s-ar putea ca, în aceste zile, să aibă program redus. Avem farmacii în toate punctele importante ale oraşului, pe străzile principale", ne-a informat Aneta Badea, vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor Galaţi.

Cabinet stomatologic non-stop

Bine de ştiut este şi faptul că, la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf.Ap. Andrei", există un cabinet stomatologic, deschis non-stop, unde se pot rezolva pentru moment anumite probleme dentare (nu foarte grave, dar dureroase), care ar putea vă strice petrecerea de Revelion.

În ceea ce priveşte urgenţele medicale sau de altă natură, gălăţenii pot cere ajutorul, sunând la numărul unic 112 sau prezentându-se direct la Unităţile de Primiri Urgenţe ale Spitalului Clinic Judeţean şi Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii.

Program special la unităţile bancare

Unităţile bancare care au agenţii în incinta marilor centre comerciale au un program special în perioada sărbătorilor de iarnă. Restul unităţilor vor avea un program diferit, fiind închise în zilele de 1 şi 2 decembrie. Unele dintre ele vor fi închise chiar şi pe 3 decembrie.

Banca Comercială Română va fi închisă pe 1, 2, 3 ianuarie. Şi ghişeele băncii BRD Groupe Societe General vor fi închise pe 1, 2 ianuarie.

În mod excepţional, agenţiile BRD din marile centre vor funcţiona şi pe 2 ianuarie, potrivit unui program special.

Şi restul băncilor, respectiv Raiffesisen Bank, CEC BANK , Bancpost , Unicredit Ţiriac, Transilvania, Volksbank, Alpha Banck , Pireus Bank, Carpatica, Pro Credit Bank vor fi închise pe 1 şi 2 ianuarie 2010.

Ca în fiecare an, în perioada sărbătorilor de iarnă, şi insituţiile publice lucrează după un program special. Cele mai multe nu au program special pe 1 şi 2 ianuarie.

Administraţiile financiare din toată ţara vor avea ghişeele închise pe 1 şi 2 ianuarie. În rest, funcţionarii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală vor lucra după programul normal.

Şi agenţiile CFR vor fi închise pe 1 ianuarie. În schimb, pe 2 ianuarie se va lucra doar patru ore, de la 8.00 dimineaţa până la 12.00.

Poşta a anunţat, de asemenea, un program special pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă.

Cei pe care sărbătorile i-au prins cu datorii la căldură, apă sau electricitate, trebuie să se grăbească pentru că instituţiile funcţionează după un program special.Casieriile ENEL se vor redeschide abia pe 4 ianuarie.

Este bine de ştiut că, în zilele de 1, 2 ianuarie, cei care au probleme în asigurarea alimentării cu energie electrică pot suna la numărul de telefon 929, indiferent de zona de reşedinţă.

În cazul în care aveţi probleme cu apa potabilă, puteţi suna la dispeceratul societăţii Apă Canal: 0236- 463.294

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite