Brăila: Autorităţile stau cu „geana” pe transporturile de animale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sunt inventariate şi efectivele de animale din judeţ
Sunt inventariate şi efectivele de animale din judeţ

Un bărbat din Slobozia s-a ales cu o amendă de 720 de lei pentru că nu avea documente pentru cabalinele transportate.

Autoutilitara condusă de acesta, cu care transporta şase cabaline, a fost oprită în trafic, pe raza comunei Berteştii de Sus, în timpul unei razii a poliţiştilor din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Brăila, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, inspectori din cadrul Autorităţii Rutiere Române Brăila şi doctori din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila.

El nu a putut însă prezenta oamenilor legii documente de provenienţă şi avizul sanitar veterinar pentru transportul de animale vii.

Ca urmare, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 720 de lei, conform Art.3, din H.G. 984/2005, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, verificările fiind continuate de poliţişti de la transporturi şi Serviciul Ordine Publică.

Acţiunea a avut loc la sfârşitul acestei săptămâni, ca urmare a cazurilor de pe raza judeţelor Prahova şi Vrancea, când au fost depistate persoane care comercializau carne de cabalină, ca fiind de vită.

Ieri, 9 decembrie, , au acţionat în municipiu şi judeţ, urmărind sporirea securităţii privind comerţul cu animale, produse şi subproduse din carne de porc, în vederea protejării populaţiei.

Au fost instituite două filtre (pe DN 2B - Baldovineşti şi pe DE 85 - Cuza Vodă şi Berteşti) şi verificate 39 de autovehicule oprite în trafic. Ca urmare a neregulilor constatatate au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7.975 lei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite