Autorităţile locale nu mai fac faţă câinilor comunitari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Problema câinilor comunitari devine din ce în ce mai gravă. În ultimele luni mai mulţi brăileni au fost agresaţi de patrupedele fără stăpân care îşi fac veacul pe lângă blocuri.

Primăria recunoaşte că problema câinilor vagabonzi nu este administrată aşa cum ar trebui şi afirmă că o parte din vină o poartă şi cetăţenii, acei iubitori de câini care încearcă să saboteze acţiunile hingherilor. Vasile Horez, administratorul Apam Horez care se ocupă de capturarea câinilor comunitari din oraş, spune la rândul său că, angajaţii lui nu acţionează după bunul plac, ci după un grafic bine stabilit. Patrupedele sunt strânse de pe domeniul public într-un anumit ritm. Strângerea lor treptată se dovedeşte a fi ineficientă fiindcă animalele continuă să se înmulţească şi sunt întotdeauna cu un pas înaintea hingherilor.


Căţei abandonaţi în stradă


La înmulţirea „comunitarilor" mai contribuie şi oamenii care, cu scopul de a scăpa de puii câinilor pe care îi cresc în curte, îi abandonează pe aceştia în stradă. Aşa s-a întâmplat ieri pe strada Calea Galaţi la blocul A, scara 6, unde locatarii s-au trezit de dimineaţă cu un nou vecin.

„Când am coborât dimineaţă la piaţă, am văzut căţelul care fusese adus într-o sacoşă şi lăsat la etajul 1. E un biet căţel, foarte mic. Cred că de-abia îl lăsase fiindcă nu reuşise încă să iasă din sacoşă. Şi nu este prima dată când se întâmplă aşa ceva. Mereu ne trezim ba cu câte un căţel, ba cu un pisoi. Vin şi-i lasă aici, probabil ca să-i ia lumea care trece la piaţă", ne-a povestit Aurel B., locatar al blocului cu pricina.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite