Brăila: Asociaţiile de proprietari şi administratorii spaţiilor comerciale sunt obligaţi să cureţe zăpada din preajma blocurilor şi a magazinelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Aurel Simionescu
Primarul Aurel Simionescu

Municipalitatea braileană a stabilit, înca din anul 2003, cine va curăţa gheaţa şi zăpada de pe pasajele pietonale. În acelasi timp, şoferii de autoturisme şi camioane sunt obligaţi să utilizeze anvelopele de iarnă.

Primarul Municipiului Brăila, Aurel Simionescu face apel către Asociaţiile de Proprietari şi administratorii spaţiilor comerciale din oraş, să îndepărteze zăpada de pe treptele scărilor de bloc şi din faţa magazinelor şi sediilor societăţilor comerciale, în momentul în care va ninge.


„Compartimentul de specialitate din cadrul Primariei a transmis adrese la toate Asociaţiile de proprietari şi administratorii de societăţi comerciale în care le-a cerut să aibă grijă să îndepărteze şi ţurţurii care se formează pe burlanele blocurilor sau pe acoperişuri în situaţia în care va ninge. Vrem să evităm astfel accidentele şi să nu se mai creeze situaţii ca cele de anul trecut", a precizat primarul Aurel Simionescu.


Primarul municipiului a mai declarat că Asociaţiile de proprietari şi administratorii spaţiilor comerciale care nu-şi vor curăţa zăpada şi gheaţa de pe trotuarele şi rigolele din faţa blocurilor sau imobilelor respectiv sau a magazinelor riscă amenzi între 250 şi 750 de lei. Sancţiunile sunt prevăzute în Hotărârea Consiliului Local Municipal Nr. 5/2003, modificată şi completată prin HCLM 462/2004 şi HCLM 213/2008.


De asemenea, "necurăţarea zăpezii şi gheţii imediat după depunere sau până la ora 10.00 dimineaţa de pe trotuarele şi rigolele din faţa imobilelor" constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă. Zăpada şi gheaţa rezultată din curăţare se depozitează la o distanţă de 0,30m de bordura carosabilului, iar în cazul poleiului, trotuarele vor fi presărate cu nisip sau rumeguş.


Sancţiuni vor fi aplicate şi dacă autovehiculele nu au montate pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate atunci când circulă pe drumuri acoperite cu gheaţă sau polei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite