Brăila: Anul Nou vine cu disponibilizări la Maternitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vor lucra mai puţini oameni în Maternitatea din Brăila
Vor lucra mai puţini oameni în Maternitatea din Brăila

În sistemul sanitar, cheltuielile de personal trebuie să se încadreze în limita a 70% din bugetul unităţii sanitare începând cu 1 ianuarie 2011, potrivit legislaţiei în vigoare. Pentru a respecta prevederile OUG 48/2010, majoritatea spitalelor au fost nevoite să recurgă la concedieri masive. Nu este şi cazul Maternităţii din Brăila.

Aici, însă, limita de 70 de procente este depăşită cu doar 2%. Astfel, în prezent, Spitalul foloseşte 72% din fondurile care vin de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate pentru a acoperi cheltuielile de personal, ceea ce înseamnă că, până la sfârşitul lunii va trebui să găsească un mod prin care să elimine cele două procente în plus.


După cum a declarat managerul spitalului, Radu Duţu, niciun salariat nu va fi concediat. Vor exista nişte disponibilizări prin care se va acoperi procentul de 2%, dar este vorba despre angajaţi care vor pleca pe cale naturală, adică vor ieşi la pensie.


"Pentru a ne încadra în normativele de personal, vom disponibiliza 20 de persoane, dar aceste disponibilizări se vor face pe cale naturală, adică prin pensionări. Astfel vom acoperi acele două procente", a declarat managerul Radu Duţu.


Odată cu efectuarea acestor disponibilizări, Maternitatea se va încadra în limita impusă.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite