Brăila: Acţiuni ecologice cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acţiunea de ecologizare a fost organizată în cadrul Zilei Mediului
Acţiunea de ecologizare a fost organizată în cadrul Zilei Mediului

Agenţia pentru Protecţia Mediului Brăila a marcat Ziua Mondială a Mediului printr-o acţiune de educaţie ecologică desfăşurată ieri, la care au participat copii de la Palatul Copiilor şi Elevilor Brăila. Tot în cadrul Zilei Mediului, în această dimineaţă, copiii de la Şcoala "Nedelcu Chercea" au organizat o acţiune de ecologizare în Parcul Monument.

Tema din acest an a Zilei Mediului este „Pădurile - natura în serviciul nostru", accentuând beneficiile pe care le aduc pădurile, furnizând mediu de viaţă şi refugiu pentru multe specii, mijloace de subzistenţă pentru populaţiile indigene şi aer curat pentru toţi.


În contextul creşterii nivelului global de poluare, pădurile sunt adesea numite „plămânii planetei". Aceasta şi datorită faptului că defrişările şi degradarea pădurilor sunt responsabile pentru aproximativ 20% din emisiile de gaze cu efect de sera, care altfel ar fi absorbite de păduri. Pădurile joacă un rol cheie în lupta împotriva schimbărilor climatice, absorbind dioxidul de carbon şi înmagazinând carbonul în biomasă.
Ca importantă resursă naturală, pădurea asigură material de construcţii, combustibil, hârtie, plante medicinale.


Pădurile susţin de asemenea disponibilitatea şi calitatea apei potabile, prin stabilizarea solului împotriva eroziunii şi inundaţiilor.
Pădurile sunt importante şi pentru biodiversitate, reprezentând mediu de viaţă pentru mai mult de jumătate din speciile terestre.
Serviciile pe care le asigură pădurea sunt esenţiale pentru fiecare aspect al vieţii noastre, se arată într-un comunicat al APM Brăila.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite