Brăila: Accident de muncă pe platforma Promex

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat a ajuns ieri la Săpitalul Judeţean de Urgenţe cu multiple fracturi după ce a căzut dela înălţime, iar peste el s-au prăvălit mai multe obiecte metalice. Accidentul de muncă s-a petrecut pe vechea platfomă Promex în zona depozitelor, acum dezafectate, de semifabricate.

Imediat ce a fost anunţat cazul poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au stabilit că bărbatul a căzut de la înălţimea de 4 m, în interiorul unui cuptor dezafectat, iar peste el au căzut bucăţi de profil metalic care i-au provocat mai multe leziuni.

Fiind cotat ca accident de muncă la faţa locului a fost solicitată şi prezenţa unui specialist din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila, care a efectuat verificări. Acesta a stabilit societatea comercială care efectua lucrări pe platfoma Promex a respectat normele de protecţie a muncii, angajaţii fiind instruiţi individual cu privire la respectarea acestor reguli.

Totuşi în urma analizelor efectuate a rezultat că accidentul de muncă a fost cauzat de organizarea defectuoasă a activităţii de debitare a profilelor metalice. Practic nu s-a ţinut cont că profilele laterale debitate susţineau planşeul cuptorului.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar poliţiştii aşteaptă ca bărbatul să îşi revină şi astfel să poată da detalii asupra celor întâmplate

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite