Vezi aici ce fac operatorii de la 112 pentru a-i linişti pe glumeţii care-i alertează în fals! 80% dintre apeluri sunt nefondate!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Metode de contracarat glumeţii: operatorii le dau mii de mesaje de avertizare pe oră şi-i lecuiesc. Utilizatorii abuzivi sunt fie foarte tineri, cărora le arde de distracţie, fie vârstnici care nu au cu cine vorbi şi de aceea apelează numărul unic de urgenţă.

Mega-razii în discotecile din judeţul Brăila

Un deţinut de la Penitenciarul Tichileşti a evadat!

Un brăilean a ajuns în spatele gratiilor după ce a încercat să-l ucidă în plină stradă pe un tânăr

Zilnic operatoarele de la Serviciul Unic de Urgenţă 112 fac faţă la numeroase provocări. Sunt cazuri în care numărul este apelat de mai mulţi ciudaţi decât de oameni cu urgenţe reale.


„Anul trecut, din totalul de 22.728 apeluri, am înregistrat 17.223 de apeluri false, ceea ce înseamnă nu mai puţin de 75,71%. Din păcate, sunt încă mulţi cetăţeni care nu înţeleg că atunci când se joacă şi formează numărul 112, altor oameni care chiar au nevoie de o ambulanţă sau de intervenţia pompierilor, li se răspunde cu întârziere", ne-a declarat col. Mihail Balaban, şeful Oficiului Judeţean de Telecomunicaţii Speciale din Brăila.


Nimeni nu scapă


Unii dintre cei care abuzează de numărul 112 cred că dacă vorbesc de la un telefon cu cartelă pre-pay nu vor fi identificaţi.
„Putem să îi localizăm şi pe aceştia chiar dacă datele de contact lipsesc. Avem însă persoane cu tot felul de probleme care sună pur şi simplu ca să stea de vorbă. Nu mai departe de vineri, de la trei numere, care sunt în evidenţele noastre ca utilizatori abuzivi, am avut 137, 110 şi 101 apeluri într-un interval de trei ore. Bineînţeles că operatoarele au răspuns la toate pentru că nu se ştie când apelul este unul de urgenţă, într-adevăr", ne-a declarat lt.col. ing. Petru Popa, şeful Biroului Apel 112.


Contramăsurile împotriva celor care abuzează de acest apel au fost pe măsură. După cum ne-au explicat cei doi ofiţeri, cei care abuzează de apelul unic au primit anul trecut de mii de ori un SMS cu textul "Nu mai abuzaţi de numărul unic 112!".


Textul însă a fost transmis continuu câteva ore, astfel că utilizatorul nu a mai putut folosi telefonul, care era blocat cu recepţia mesajelor, lăsându-se păgubaşi.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite