Brăila: 19 cai proveniţi din Pădurea Letea sunt suspectaţi de anemie infecţioasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luni dimineaţă, specialiştii vor recolta probe de sânge, ca să stabilească dacă animalele au această gravă maladie. ISU a trimis o cisternă cu 10 tone de apă potabilă, iar primarul de la Traian fân proaspăt, pentru cei 52 de cai „scăpaţi din infern".

„Animalele sunt liniştite, au asigurată apă şi mâncare şi se află sub continuă supraveghere. Mâine dimineaţă, le vom recolta sânge, pentru că 19 dintre ele sunt suspectate că au anemie infecţioasă. Doi cai sunt morţi, iar trei au traumatisme, fiind sub îngrijire. Va fi, în continuare, o muncă grea, însă, din momentul în care au ajuns pe teritoriul judeţului nostru, animalele au fost în siguranţă", ne-a declarat directorul executiv al DSVSA Brăila, medicul veterinar Gicu Drăgan.

La ora la care a fost sunat medicul veterinar, animalele primiseră fân proaspăt de la primarul comunei Traian, Nicuşor Abăseacă.

Poliţştii patrulează non-stop la ferma de la Urleasca, unde sunt adăpostiţi bieţii cai, iar membrii ONG-urilor şi ai Protecţiei Animalelor dau o mână de ajutor. Parcă niciodată solidaritatea dintre oameni şi animale nu a fost mai evidentă ca acum.

Oamenii legii continuă ancheta penală, pentru tragerea la răspundere a celor care se fac vinovaţi de schingiuirea  şi uciderea cailor.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite