Brăila: „Sahaja Yoga", în vizită la căminul de bătrâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensionarii au ascultat fascinaţii melodii în sanscrită
Pensionarii au ascultat fascinaţii melodii în sanscrită

Sâmbătă, 13 februarie, membrii Asociaţiei „Sahaja Yoga" din Brăila au prezentat, în premieră, un spectacol de muzică în limbile sanscrită şi engleză pentru cei o sută de pensionari de la Căminul „Sf. Nicolae"

Au fost prezenţi membri şi simpatizanţi ai asociaţiei, din România, Italia, Cehia şi India, precum şi voluntari din cadrul Clubului "Voltin" şi Corpul Păcii.

Persoanele vârstnice au primit, pe lângă explicaţiile cuvenite, fructe şi flori din partea oaspeţilor.

Practicanţii Sahaja Yoga au fost conduşi de brăileanca Eugenia Cuzmin, care le-a vorbit bătrânilor despre pace sufletească, iertare, credinţă şi bună-înţelegere.

„Suntem aici oameni de vârste diferite, rase diferite şi religii diferite. Cu toţii am învâţat să-i iertăm pe cei din jur şi să ne iertăm pe noi înşine", a spus Eugenia.

Pensionarii au aplaudat frenetic melodiile cântate în sanscrită

Întâlnirea preopriu-zisă a debutat la ora 11.00, cu o demonstraţie „la obiect" propusă de Eugenia Cuzmin, care a explicat, folosindu-se de o planşă, beneficiile practicării Sahaja Yoga.

„Nu Dumnezeu s-a depărtat de oameni, oamenii s-au depărtat de Dumnezeu", le-a spus aceasta pensionarilor.

Melodiile lente sau antrenante, cântate în limba sanscrită, cu ajutorul clopoţeilor, tamburinelor şi altor instrumente muzicale specifice hinduse, au fost răsplătite cu îndelungi aplauze de către bătrâni.

Atmosfera n-ar fi fost cu adevărat liniştitoare dacă n-ar fi fost aprinse câteva beţişoare parfumate.

Cei prezenţi au aflat, unii pentru prima oară, despre elementele primordiale - pământ, foc, apă, aer şi eter - şi despre punctele energetice din trupul uman.

În final, reprezentanta asociaţiei le-a oferit daruri vârstnicilor şi i-a stropit cu apă "vibrată", impregnată cu energia kundalini.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite