Brăila:ULTIMA ORĂ - Fraţi tâlhari,la anchetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi tâlhari au fost prezentaţi Parchetului cu propunere de arestare preventivă
Cei doi tâlhari au fost prezentaţi Parchetului cu propunere de arestare preventivă

Poliţiştii i-au prins ieri după amiază pe fraţii Cristian Gabriel Bucşă de 18 ani şi de Viorel Aurelian Bucşă, de 23 de ani, ambii din Vaslui, care locuiesc fără forme legale în Brăila. Cei doi sunt suspectaţi de comiterea mai multor tâlhării pe raza municipiului.

Mai multe femei care se aflau în trecere prin zona Bariera Călăraşilor, Hipodrom şi Obor au reclamat la poliţie faptul că au fost tâlhărite de tineri care le-au smuls din mână poşetele sau portofelele.

Mai mult, la finele anului trecut o femeie a reclamat că i-au fost furaţi din mână banii pe care abia îi scosese de la bancomat.

Ultima sesizare a venit în data de 22 ianuarie, când o bătrână de 76 de ani a fost tâlhărită în timp ce intra în scara blocului în care locuieşte. Ea a declarat că i-a fost smulsă poşeta de către un tânăr care a fugit imediat de la locul faptei.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constat că tâlharul a lovit-o pe bătrână în cap cu un obiect dur. Poşeta care conţinea bani şi documente a fost furată după ce bătrâna a căzut jos năucită de lovitură.

Pentru a-i putea prinde pe cei doi fraţi Bucşă poliţiştii au recurs la o atentă supraveghere a zonei unde au fost înregistrate tâlhăriile, fiind costumaţi în civil.

Aseară l-au prins pe unul dintre cei doi, pe Cristian Gabriel Bucşă care ieşise din nou la tâlhărit. Iar în baza declaraţiilor acestuia l-au ridicat şi pe fratele mai mare.

După cum ne-a declarat inspector Jenel Şogor, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie „la reconstituire Cristian Gabriel Bucşă a indicat locurile unde a aruncat două portofele, după ce au fost golite. Deocamdată poliţiştii au probat celor doi un număr de şase tâlhării dar cercetările continuă pentru stabilirea întregi activităţi infracţionale a celor doi fraţi".

S-a stabilit că după ce tâlhăreau persoanele vizate, femei, de preferinţă în vârstă, cei doi fraţi opreau doar sumele de bani şi telefoanele mobile restul bunurilor abandonându-le sau distrugându-le.

Astăzi cei doi vor fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi cei doi vor putea împărţi frăţeşte o celulă de penitenciar pentru o perioadă cuprinsă între şapte şi 20 de ani.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite