Brăila:Sorin Neftode le explică jurnaliştilor tainele jandarmilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De şapte ani lucrează la Jandarmerie, iar de trei ani este omul de legătură al acestei instituţii cu mass-media şi cu brăilenii, fiind purtătorul de cuvânt al instituţiei.

                                             Profil

Născut. 9 mai 1979, Brăila

Studii. Facultatea de Management şi Marketing în Afaceri Economice la Universitatea „Constantin Brâncoveanu"

Profesie. Jurist, economist, purtătorul de cuvânt al IJJ

Familie. Căsătorit

Deşi nu a avut pe nimeni în familie care să-i insufle dragostea pentru cariera militară şi uniformă, după terminarea stagiului în Armată s-a îndreptat spre viaţa cazonă.

A ales Jandarmeria şi spune că a meritat fiecare efort. În 2002, s-a angajat la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Brăila pe funcţia de subofiţer operativ, iar după cinci ani a ajuns la Biroul de Presă.

Imediat după angajare a urmat mai multe cursuri care l-au ajutat pe tot parcursul activităţii desfăşurate aici. În 2003, a absolvit un curs de asigurare şi restabilire a ordinii publice la Centrul de Pregătire al jandarmilor din Gheorghieni.

„Şeful acelei şcoli mi-a înmânat diploma şi mi-a spus că sunt şef de promoţie şi acest lucru m-a făcut să fiu mândru de ceea ce realizasem şi să îmi doresc să continui pregătirea pentru a fi mereu la curent cu toate noutăţile", povesteşte Sorin Neftode.

În august 2004, a absolvit Facultatea de Management şi Marketing în Afaceri Economice, iar apoi a urmat pentru un an cursurile postuniversitare de specialitate „Ordine Publică" la Academia de Poliţie „Al. I. Cuza" Bucureşti pentru ca mai apoi să se înscrie la Facultatea de Drept.

De la Intervenţii, la Biroul de Presă

De aproape trei ani este omul de legătură dintre Jandarmerie şi brăileni, asta după ce în ianuarie 2007 a apărut oportunitatea de a munci la acest birou.

„Odată cu preluarea acestei slujbe, buletinul de presă a început treptat să fie transmis mai mult electronic, iar de câte ori am avut posibilitatea am pus la dispoziţia mass-media şi a brăilenilor fotografii şi înregistrări de la diverse evenimente", a punctat purtătorul de cuvânt al jandarmilor, care a adăugat că a început activitatea de la munca din stradă şi că acest lucru i-a fost extrem de folositor pentru că astfel a acumulat experinţă.

„Astfel am şansa de a le arăta brăilenilor realizările instituţiei, dar şi problemele cu care se confruntă aceasta pentru a rezolva o situaţie", a spus plutonierul.

Amintiri de început

Una dintre primele misiuni pe care le-a avut purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a fost participarea la căutarea unui puşcăriaş care evadase din închisoare.

„Am primit informaţia că acesta fusese văzut în pădurea din Stejarul. Era o vară foarte călduroasă. Am ieşit din pădure la un moment dat şi am continuat căutările într-un lan de porumb. Îmi amintesc că a fost o informaţie eronată şi că bărbatul a fost prins în cele din urmă, dar într-o altă zonă, la distanţă de locul în care ne aflam", povesteşte plutonierul.

Întrebări şi răspunsuri

Munca la Biroul de Presă este uşoară?

„Din exterior este probabil o muncă uşoară, însă din interior, îţi trebuie mult timp alocat acestei funcţii. În cazul unor evenimente produse care ţin de instituţia noastră trebuie să fii la curent cu orice se întâmplă zi şi noapte, chiar dacă nu eşti mereu pe teren. Consider importantă această muncă pentru că astfel realizările şi munca pentru obţinerea acestora sunt aduse în atenţia opiniei publice".

Participaţi la misiuni?

„Chiar dacă sunt la acest birou particip împreună cu colegii mei la misiuni pornind de la asigurarea ordinii publice la anumite evenimente până la intervenţii pentru aplanarea unor scandaluri".

Ce-i place

„Îmi place să nu înşel aşteptările unei persoane. Îmi place să dau respectul cuvenit celor care merită acest lucru şi în afară de asta îmi plac mişcarea, sportul. Îmi place să alerg şi încerc să fac acest lucru atunci când am puţin timp. Nu în ultimul rând, îmi plac câinii lupi, am şi eu un exemplar acasă în vârstă de doi ani", a mărturisit plutonierul.

Ce nu-i place

„Nu îmi plac oamenii needucaţi, fără bun simţ, în faţa cărora nu poţi să-ţi scoţi pălăria. Nu-mi place duplicitatea oamenilor şi totodată nu-mi place minciuna. Nu agreez persoanele care nu se ţin de cuvânt", a conchis interlocutorul nostru.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite