Brăila:S-a înjumătăţit numărul celor care vin şi solicită ajutoarele sociale. Vezi aici care este explicaţia.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cozi la Direcţia de Asistenţă Socială
Cozi la Direcţia de Asistenţă Socială

Condiţiile dure de acordare a ajutorului pentru căldură, impuse în acest an de Guvern, au dus la scăderea drastică a numărului celor care beneficiază de subvenţii. Dacă în noiembrie anul trecut, la Direcţia de Asistenţă Socială Brăila, existau 15.000 de cereri pentru solicitarea ajutorului de căldură, în noiembrie a.c., au fost înregistrate doar 6.500 de cereri.

În aceste condiţii, în acest an, nu au mai fost cozile de altădată la ghişeele Direcţiei de Asistenţă Socială.

Potrivit noilor prevederi, solicitanţii trebuie să completeze cereri stufoase în care să menţioneze toate bunurile şi mijloacele deţinute în proprietate.

Chiar dacă plafonul a rămas de 615 lei/persoană, nu beneficiază de ajutor cei care deţin în proprietate autoturisme ce 1.600 cmc, utilaje agricole, depozite bancare de peste 3.000 de lei, terenuri care depăşesc 1.000 mp în zona urbană, clădiri sau alte spaţii locative în afara domiciliului.

image

"Au venit foarte mulţi oameni în audienţă şi au întrebat dacă pot depune cereri, dacă au două - trei apartamente", a declarat Nicoleta Oancea, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială.

Frica de amenzi

Un alt motiv ar putea fi frica de amenzi. Cuantumul acestora a crescut de la 1.000 la 10.000 lei pentru declaraţii false.

O parte dintre cereri vor fi verificate prin anchetă socială de către reprezentanţii Primăriei.

"Vor avea loc verificări pe parcursul primirii cererilor, de exemplu, în luna decembrie vom verifica o parte din cererile primite în noiembrie, în afară de controalele pe care suntem obligaţi să le efectuăm atunci când primim sesizări", ne-a declarat primarul Aurel Simionescu.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite