Brăila:Revista presei locale/Pensiile speciale decad din lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pensionarii nu prea au motive de fericire nici în 2010, promisiunile electorale făcute de guvernanţi anul trecut fiind amânate pe motiv de... criză.

Guvernul României, de comun acord cu Fondul Monetar Internaţional, a decis îngheţarea pensiilor pentru anul în curs. În timp ce zeci de mii de pensionari din judeţul Brăila sunt nevoiţi să supravieţuiască din pensia minimă garantată, de 350 lei, există şi câteva zeci de privilegiaţi ai legilor speciale, care încasează lunar şi peste 19.000 lei!

Cea mai mare pensie în plată în judeţul Brăila se ridică la peste 19.000 lei şi este primită de un fost magistrat. Şi grefierele au o bătrâneţe liniştită, cu o pensie medie de peste 5.000 lei. La polul opus, aproape 20.000 de agricultori trăiesc cu 300 lei pe lună, scriu jurnaliştii de la cotidianul "Obiectiv - Vocea Brăilei".

Mamă şi fiu răpuşi de un incendiu

Sâmbătă seară, o octogenară şi fiul ei în vârstă de 61 de ani şi-au pierdut viaţa după ce imobilul în care locuiau, situat pe strada Odessa din municipiu, a fost cuprins de un incendiu. Pompierii brăileni au fost solicitaţi să intervină pentru limitarea şi lichidarea acestuia în jurul orei 21.25. Mai multe detalii în "Obiectiv - Vocea Brăilei"

De azi, intrăm în Postul Mare

Creştinii ortodocşi intră, de astăzi, în Postul Paştilor, care precede sărbătoarea Învierii Domnului. Este cel mai aspru dintre cele patru posturi de durată ale Bisericii Ortodoxe, fiind rânduit ca un mijloc de pregătire trupească şi sufletească a credincioşilor în vederea întâmpinării cu vrednicie a momentului Învierii Domnului.

Anul acesta, sărbătoarea Sfintelor Paşti va veni pentru creştinii ortodocşi şi apuseni în aceeaşi zi, pe 4 aprilie. Postul Mare sau Postul Paştilor, este perioada de pregătire pentru marea sărbătoare, fiind asemănată adesea cu o călătorie duhovnicească către Săptămâna Patimilor şi Înviere, ne informează ziarul "Arcaşu".

Bal de Ziua îndrăgostiţilor la "Saligny"

Zece perechi s-au întrecut la diferite probe, dintre care nu a lipsit cea a declaraţiilor de dragoste. Câştigătorii au primit premii constând în cărţi, oferite de Muzeul de Istorie, inimioare de pluş, ghiozdane şi tricouri, detalii în "Obiectiv - Vocea Brăilei"

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite