Reprezentanţii asociaţiilor din Brăila spun: "Certificatul energetic, un simplu act birocratic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liga Habitat şi Federaţia Uniunii Asociaţiilor de Proprietari Brăila nu văd utilitatea certificatului energetic, atât timp cât marea majoritate a blocurilor se încadrează în clasa C sau D.

„Nu înţelegem utilitatea ca proprietarii să mai cheltuiască nişte bani pe o hârtie care să confirme ceea ce ştim cu toţii deja: locuim în blocuri vechi, mari consumatoare de energie", ne-a declarat Marian Covache, preşedintele Federaţiei Uniunii Asociaţiilor de Proprietari Brăila.


Mai mult, Hotărârea Uniunii Notarilor Publici din România nr. 335/2010 nu prevede obligativitatea dobândirii unui astfel de certificat pentru încheierea unui contract de vânzare - cumpărare.


Facilităţi fiscale
Eliberarea automată a unui certificat energetic preliminar, în funcţie de proiectul tip utilizat în construcţia blocurilor ar fi o soluţie mai bună şi ar fi stimulat intrarea mai rapidă în programul de reabilitare termică, sunt de părere reprezentanţii celor două organizaţii.


De asemenea ei vin cu câteva propuneri de facilităţi fiscale pentru proprietarii care investesc în măsuri de eficienţă energetică: deducere din impozitul pe venit până la contravaloarea de 500 de euro/an şi deducere din impozitul pe proprietatea certificată până la acoperirea costului certificatului.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite